İrfan Buz’dan Genç Futbolculara Destek

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, "Sınırsız yabancıya değil, sınırsız gençlere ihtiyacımız var" dedi ve ilk devre için ise topladıkları 22 puanın kendilerini tatmin ettiğini söyledi.
Antalya’nın Belek ilçesinde kamp hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği’nde teknik direktör İrfan Buz, takımın durumu ve ikinci yarı hedeflerini anlattı.
Deneyimli teknik adam, ilk yarının kendileri açısından çok iyi geçtiğini ifade ederek, "22 puan bizim için çok iyi bir puan. Ligde 8. durumdayız. 4 puanla başlamıştım ben burada. Üzerine koyarak 18 puan aldık. İlk yarıda başlangıçta birazcık defansif anlamda başladık ama temel atmış olma durumu vardı. Genç arkadaşlarımızı kazandırdık. Gayet iyi gidiyor ve umarım ikinci devre daha iyi olacak” açıklamasını yaptı.
Ligde ikinci yarı hedefleri hakkında da konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, öncelikli olarak puan tablosunda rahat bir pozisyona ulaşmaları gerektiğini ifade etti.
İrfan Buz, takımın çok genç futbolculardan kurulu olduğunu hatırlatarak, “Öncelikle alt sıralardan iyice uzaklaşmamız gerek. Ondan sonra da üzerine koyarak devam ettiğimiz sürece hedefler ortaya çıkacaktır. Önümüzde zorlu maçlar var. İkinci devre çok zordur. İkinci devreyi oynamak gerçekten kolay değil” dedi.
Deneyimli teknik adam, açıklamalarının son bölümünde ise yabancı kuralı hakkında konuştu. Önceki gün futbolcusu Doğa Kaya’nın yabancı serbestliği ile ilgili sitemini de hatırlattığımız Buz, şunları söyledi:
“Doğa kendi açısından doğru söylüyordur ama ben biraz daha farklı bakıyorum olaylara. Suni şişirmeler olmaz diye düşünüyorum. Kulüpler açısından biraz daha farklı olur bu durum. Rekabet açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. Ancak ben her zaman şunu söylüyorum; ‘Türkiye’de sınırsız yabancı değil, sınırsız gençlere ihtiyacımız var.’ Biz de bunları yapıyoruz.”

Haberleri