İşkur’dan Kendi İşini Kurma Ve İşini Geliştirme Fırsatı

İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü’nce 1 Eylül-26 Aralık 2014 tarihleri arasında 725 kişiye kendi işini kurabilmeleri ya da işletmesini geliştirebilmeleri için “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programı” seçmelerine start verildi.
İlk olarak 4 grup halinde düzenlenecek olan 100 kişilik girişimci seçmesinin 28 Ağustos 2014 Perşembe günü Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde, İŞKUR yetkilileri, Akdeniz Üniversitesi ve KOSGEB yetkilileri ile birlikte gerçekleştirildiği bildirilirken, seçmeler sonucunda katılmaya hak kazananların 10 gün sürecek olan girişimcilik eğitimlerini Akdeniz Üniversitesi dersliklerinde alacakları ifade edildi.
Seçmeleri devam edecek olan eğitime katılma şartları ise İŞKUR’a kayıtlı olmak, 18 yaşını doldurmuş ve daha önce Girişimcilik Eğitim Programı’na katılmamış olmak şeklinde açıklandı. Girişimcilik Eğitim Programı’na katılanların İŞKUR tarafından karşılanabilecek giderleri re katılımcı zaruri gideri, İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi, bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar için Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri olarak bildirildi.
Kendi işyerini kurmak isteyenlerden eğitimi tamamlayanların KOSGEB tarafından işletme kuruluş giderleri desteğinin, 3.000 TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği 15.000 TL, işletme giderleri desteği 12.000 TL olmak üzere toplam hibe tutarı 30.000 TL olacağı kaydedildi. Yeni Girişimci Desteği’nin 30.000 TL’sinin geri ödemesiz, 70.000 TL’sinin geri ödemeli sabit yatırım desteği olmak üzere toplam 100.000 TL’ye kadar destek verildiği de bildirildi.
Girişimcilerin bu desteğe başvurabilmeleri için eğitim sürecini tamamlamış olmaları ve hazırlayacakları iş planını KOSGEB’e sunmaları gerektiği açıklandı.

Haberleri