Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin İlk 500 ve İkinci 500 Sanayi Kuruluşu araştırmasında Kahramanmaraş’tan toplam 17 firmanın yer almasının gurur kaynağı olduğunu ancak, kentin potansiyelinin çok daha fazla olduğunu söyledi.
Karakaküçük, yaptığı açıklamada ilk 500’de 9, ikinci 500’de ise 8 firmanın yer aldığını hatırlatarak, “Bu tablo bizi gururlandırmakla birlikte kentimizdeki potansiyelle bu sayıyı önümüzdeki yıllarda aşacağımızı umut ediyorum" dedi.
İstanbul Sanayi Odası’nın, 1968 yılında 100 Büyük Sanayi Kuruluşu olarak başlattığı ve her yıl geliştirilerek sürdürdüğü Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasının, Türkiye ekonomisine tutulan güçlü bir ayna olduğunu vurgulayan Karaküçük, "Emek ve özveri ile bu listelerde yer alarak kentimizi gururlandıran firmaların kurucuları, yöneticileri ve tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum” dedi.
İŞGEN YENİ GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRECEK
Karaküçük, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş çalışmaları ile birlikte farklı yatırım hamlelerinin Kahramanmaraş’ta başlayacağını düşünüyoruz. 2023 hedefine doğru önemli bir adım attık ve bu kapsamda İŞGEN adıyla yeni bir iş geliştirme projesini hayata geçirdik. Burada ortalama 50 tane işlik denilen bölümle, yaklaşık 50 metrekareden 500 metrekareye kadar değişik metrajlarda yerler olacak. Biz bu iş geliştirme merkezinde, ’Elimde imkan olsa bende bir yer açardım’ deyip de açamayan sanatkar ve zanaatkarlara, çok cüzi kiralarla fırsat sunucağız. Elektrik, su faturası ödetmeyerek ve hiçbir ücret talep etmeyerek kendilerine beş yıl süre ile oturabilecekleri iş yerleri temin edeceğiz. Bu projemiz de bakanlık tarafından kabul edildi. İnşallah 2015 - 2016 yıllarında temellerini atacağız."
"EN ÖNEMLİ MADENİMİZ İNSANIMIZ"
Yeni iş yeri açmak, KOBİ olmak ve serbest hayata adım atmak isteyen girişimcilerin önünü açmak adına, İŞGEN projesini çok önemli bulduğunu ifade eden Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, şöyle devam etti:
"Bizim doğal gazımız, petrolümüz ya da ciddi maden yataklarımız yok. En önemli madenimiz insanımız. Çalışkan ve çalışan müteşebbis ruhumuz. Bizim yeni müteşebbisleri bu ülkeye kazandırmamız gerekiyor. Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapmış olduğumuz faaliyetleri ve eğitimleri çok önemsiyoruz. Bu eğitim ve seminerler doğrultusunda, 6 bine yakın insanımızı ağırladık ve bilinçlendirdik."