‘Devlet Desteklerine Erişimde Başvuru Noktaları’ semineri Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) konferans salonunda gerçekleştirildi.
KMTSO ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen seminerde konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Akif Gölcü, “Kahramanmaraş; tekstilin, enerjinin, dondurma ve kırmızıbiberin, başkenti konumuyla; doğal kaynakları, gelişmiş sanayi altyapısı ve güçlü girişimcileriyle Türkiye’nin büyümedeki yüz akı olmuştur” dedi.
Kahramanmaraş; tekstilin, enerjinin, dondurma ve kırmızıbiberin, başkenti konumuyla doğal kaynakları, gelişmiş sanayi altyapısı ve güçlü girişimcileriyle Türkiye’nin büyümedeki yüz akı olduğunu ifade eden KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Akif Gölcü, “Bugün devletin özel sektöre ve özellikle de KOBİ’lere sunduğu destekleri konuşacağımız bu toplantının, 5 milyar dolar sanayi üretimi ile Türkiye’de sayılı sanayi kentleri arasında yer alan Kahramanmaraş’ta yapılıyor olması, kentin 2023 hedefleri ile sosyoekonomik kalkınmasını sürdürülebilir zemine yerleştirmesi bakımından önemli bir organizasyon olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
Kahramanmaraş’ın sanayide dönüşümü gerçekleştirerek sektör çeşitliliği ve ürün yelpazesiyle, geniş pazarlara açılacağının kaydeden Gölcü, şehrin devlet desteklerini efektif kullanarak 2023 Vizyonunu tamamlayacağını aktardı.
Gölcü, şöyle devam etti:
“Devlet destekleri konusunda yoğun şekilde faaliyet gösteren kurumlarımızın bir araya gelerek özel sektör temsilcilerine bilgi aktarmaları, gerek firmalarımızın destek başvurularında uygulayacağı tekniklerin net olarak anlaşılması gerekse ortak akıl ve sinerji oluşması bakımından çok yararlı bir olacaktır. Bu düşüncelerle, başta toplantımızın moderatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına toplantımıza katılan Sayın Süfyan Emiroğlu başta olmak üzere, KOSGEB, TÜBİTAK, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Kredi Garanti Fonu yetkililerine teşekkür ediyor, tüm konuklarımıza tekrar hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum”
KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürü Sadık Gözek, konuşmasında KMTSO ile daha önce de böyle programlar düzenlediklerini ve bu çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.
Seminerin moderatörlüğünü yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başmüfettişi Süfyan Emiroğlu ise, “Kahramanmaraş cazibe merkezi olmak için uğraşan bir şehir, Kahramanmaraş için şiirin başkenti diyoruz ama bu yetmez Kahramanmaraş için başka şeyler de söylememiz lazım. Örneğin sanayinin de başkenti, kuyumculuğun da başkenti dememiz lazım. Çünkü en az birkaç kanat olması lazım ki Kahramanmaraş gerçekten cazibe olsun. Bu gün Kahramanmaraş bir sanayi şehri, bir üretim merkezi, Kahramanmaraş sanayide öne çıkan illerden biridir Türkiye’de. Eğer biz güçlü bir ülke olmak istiyorsak güçlü bir ekonomimizin olması lazım. Güçlü bir ekonomiye sahip olmak için güçlü sanayiye ihtiyaç var” dedi.
Konuşmalarının ardından, KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı San-Tez Şube Müdürü Serdar İmamoğlu, TÜBİTAK KOBİ Ulusal İrtibat Büro Sorumlusu Emre Yurdagül, DOĞAKA Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı, TKDK İl Koordinatörü Süha Uslu, Kredi Garanti Fonu Şube Müdürü Hüseyin Karakozak tarafından devlet desteklerine erişimde başvuru noktalarıyla ilgili katılımcılara bilgi verildi.