AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, projelere verilen desteklerin artırılmasını istedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, TBMM Plan Bütçe komisyonunda AK Parti gurubu adına bir konuşma yaparak Kalkınma Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan projelere verilen desteklerin artırılmasını istedi.
2013 yılı içerisinde toplam 29 projeden 13, 2014 yılında 42 projeden tarımsal 13 proje, 2 adet Meyveciliği Geliştirme Projesi ve 2 adet de Kurumsal Kapasiteyi Geliştirme projelerine Kalkınma Bakanlığının verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Milletvekili Mustafa Şahin, "2015 yılında da projelerimize destek vermenizle birlikte çiftçilerimiz; artık bu süre içerisinde suyu ve enerjiyi israf etmeden hem iş gücünün hem de emeğin biraz daha azaltılması, tarımda hizmet alan arkadaşlarımızın, insanlarımızın lehine olacağını da düşünmekteyiz “ diye konuştu.
Milletvekili Mustafa Şahin konuşmasında Fırat Kalkınma Ajansları’nın bölgesel politikaların önemli bir ayağını oluşturduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
“Fırat Kalkınma Ajansı’mızda malumunuz, Malatyamızda bölge planlarını, kalkınma ajanslarımızın koordinasyonunda yerel düzeyin aktif katılımıyla hazırlaması, önümüzdeki dönemde daha nitelikli bölge planlarının yapılacağını da bizlere göstermektedir” İfadelerini kullandı.
Maden şirketlerinin Malatya’da çok ciddi yatırımlar yaptığını ifade eden Şahin madenlerin taşınmasıyla ilgili önümüzdeki yıllarda çok ciddi sıkıntıların yaşanabileceğini ve bu alanda bir yönetmeliğin çıkarılması gerektiğini ifade etti.
Şahin madende bölgesel ve sektörel bazda çok güzel çalışmaların yapıldığını ifade ettiği konuşmasında özetle şunları söyledi:
“Malatya’mız son yıllarda bilindiği gibi özellikle bir maden başkenti olmaya namzet olan ilimiz. Bilindiği gibi 2017 yılından itibaren özellikle Sivas bölgesindeki maden yataklarının rezervlerinin sona ereceğinden dolayı da bu bölgede birtakım çalışmalar yapılmakta. Ancak, bunların altyapı problemlerinde birtakım sıkıntılarımız var. Özellikle ulaştırmada, yani şu anda normal şartlarda orada yapılan maden imalatlarımızda bunların uç ve pik ürünlere dönüştürülmesi hususunda ciddi çalışmalar yapılmakta. Erdemli, Oyak ve Kolin şirketlerimiz çalışmakta. Şu anda 500 bin tonluk bir ulaşımı sağlamaya çalışırken belki bunlar yarın 1 milyon tonlara çıktığında çok ciddi sıkıntılarla karşılaşacağımız bir gerçektir. Biz kanunu çıkardık, özellikle demir yollarının özel işletmeye açılması ama şu ana kadar henüz yönetmeliği dahi çıkmadı."
Bölgede en fazla ihracatın gerçekleştirildiği ilin Malatya olduğunu hatırlatan Şahin, Malatya’nın Cazibe merkezlerini destekleme programı kapsamına alınmasının Malatya’ya çok ciddi bir destek ve kazanım olacağını belirtti.
Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi kalıntıların yeniden ayağa kaldırılması ve lojistik köy kurulmasıyla ilgili talebini de dile getiren Milletvekili Şahin Belediye, Valilik ve Kalkınma Bakanlığının desteğiyle bu hizmetlerin gerçekleştirilebileceğini söyledi.