Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, "İşverenlerimizin işgücü maliyetlerinin azalması ve özellikle işe alacakları işçileri önceden işin başında tanıması ve kendi istediği şekilde eğitmesi için işverenlerimizle “İşbirliği ile Mesleki Eğitim Kursları” düzenliyoruz. Bu şekilde işverenimizin ihtiyacı olan işgücünü kendi işyerinde hem eğitip hem de çalıştırarak bir yandan işsizlerimize meslek kazandırırken bir yandan da nitelikli işgücünü yetiştiriyoruz" dedi.
Ayçiçek, "Ayrıca “İşbaşı Eğitim Programı” ile işverenlerimize bütün masraflarını İŞKUR’un karşıladığı stajyer çalıştırma imkânı sunuyoruz. Böylece işverenlerimiz maliyetsiz işgücü temin ederken, işsizler ve öğrenciler işyerinde çalışarak mesleki deneyim kazanıyorlar" ifadesinde bulunarak şu bilgileri verdi:
"Çalışanlara Yönelik Mesleki Eğitim Kursları” ile hiçbir maliyete katlanmadan çalışanlarının mesleki eğitim belgesi almalarını sağlayarak yükümlülüklerini yerine getiren işverenlerimiz aynı zamanda tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler için gerekli olan belge alma zorunluluğunu da karşılamış oluyorlar.
Ayrıca mesleki eğitim belgesi sahibi işsizleri istihdam eden işverenlerimizin “İstihdam Teşvikleri” kapsamında 6 aydan 54 aya kadar işveren sigorta primlerini de karşılıyoruz.
İşsizliğin en önemli nedenlerinden birisi olan mesleksizlikle mücadele kapsamında; işsizlerimizi kendi özelliklerine uygun, işgücü piyasasında daha iyi şartlarda istihdam edilmelerini sağlayıcı mesleklerde eğiterek meslek sahibi yapıyoruz. Düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılan işsizlerimiz hem meslek öğreniyor hem de günlük 20 TL cep harçlığı alıyor. Aynı zamanda işsizlerimizin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de ödüyoruz.
İşe girerken işsizlerin karşısına çıkan ilk soru olan “tecrüben var mı?” sorusuna işsizlerimiz ve öğrencilerimiz daha rahat cevap verebilsinler diye İŞKUR olarak, işsizlerin İşbaşı Eğitim Programı ile işyerinde çalışarak mesleki deneyim kazanmalarını sağlıyor aynı zamanda programa katılanlara günlük 25 TL cep harçlığı veriyoruz.
Girişimci adaylarının iş planı hazırlamasını, iş fikrini geliştirmesini ve işyeri kurmasını desteklemek için Girişimcilik Eğitimleri veriyoruz.
Kayseri İl Müdürlüğü olarak 2015 yılında enaz 2000 kişiyi meslek edindirme kurslarına, 1750 kişiyi İşbaşı eğitim programlarına ve 500 kişiyi ise girişimcilik eğitimlerine dahil ederek toplada 4250 kişiye eğitim vermeyi hedefliyoruz.
Bu konular hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaş ve işverenlerimizi İl Müdürlüğümüze bekliyoruz."