Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Konuğu

Kayseri Kilim Lisesince düzenlenen “Bir Konu, Bir Konuk ‘ konferanslar serisinin Aralık ayı konuğu olan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, öğrencilerine kendi yaşamından, belediye çalışmalarından örnekler vererek tecrübelerini paylaştı.
Kayseri Kilim Lisesi Müdürü Abdulvehap Gökalp, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan ve okulda yatılı okuyan 160 öğrenci ile sabah kahvaltısına iştirak eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Kilim Lisesi içeriği ve eğitim alanı ile özellik taşıdığını bu amaç ile Kayseri için özel bir yeri olduğunu kaydetti.
Kahvaltı sonrası yapılan sohbette kendi yaşamından, öğrencilik yıllarından örnekler veren ve okul yıllarındaki anıları paylaşan Başkan Dr. Memduh Büyyükılıç, belediye çalışmalarından örnekler vererek şunları söyledi:
“Her köşesinde öğrenme hevesi olan bu mekânda sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Sizlerin daha verimli ve başarılı olmanız için biz kent yöneticileri yasalar çerçevesinde her türlü yatırımı yapıyoruz. Melikgazi Eğitim dostu bir belediyedir. Yaptırdığımız 7 eğitim kurumu şu anda hizmet veriyor. Bunun yanında ilçe içerisindeki her okulda Melikgazi’nin hizmet ve yatırımı vardır. Öğretmenler odası, tiyatro ve spor salonları, açık alan spor aletleri, çevre temizlik ve düzenleme çalışmaları ile eğitim kurumlarımıza sahip çıkıyoruz. 24 Sosyal ve spor tesisimiz ile mahalle gençlerini sporuna teşvik ediyoruz. Eğitilmiş ve bilgi ile donatılmış bir gençliğin yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bu bilinç ve amaç ile eğitime büyük önem veriyoruz. Özellikle sizler gibi okumak için ailelerinden uzak kalan öğrencilerimizi takdir ediyor ve ama gelecek sizlerin diyoruz. Belediye çalışmalarını anlatmak yetersiz kalır sizler zaten bu hizmetlerden günlük olarak yararlanıyor ve bizzat görüyorsunuz. “
Konferansa katılan tüm öğrencilere kitap ve forma kitabı hediye
Öğrenciler ile sohbet sonrası okul hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, iştirak eden bütün öğrencilere ‘Minik Yürüklerden Sevgiliye Gül Kokulu Damlalar’ kitabı ile Erciyesspor ve Kayserispor formaları hediye etti.

Haberleri