Kayseri’de ’türkiye Kış Turizminde Erciyes Kayak Merkezinin Rolü’ Konulu Toplantı

Kayseri’de, Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından ’Türkiye Kış Turizminde Erciyes Kayak Merkezinin Rolü’ konulu toplantı düzenlendi.
Erciyes Kardan Adam Tesislerinde düzenlenen oplantıya, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayak Federasyonu Genel Başkanı Erol Yarar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cahid Cıngı ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kayak federasyonu başkanı Erol Yarar ile ilgili olarak, "Kayak Federasyonu Başkanımız gerçekten çalışkan bir arkadaşımız. Sadece başkan olmak için seçimlere giren bir arkadaşımız değil. Gerçekten bizde bu işe çok önem verdiğimiz için bu şekilde düşünen bir başkana sahip olmaktan dolayı mutluyuz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu düşündükleri projeleri gerçekleştirirler" dedi.
Özhaseki ayrıca, "Dünyadaki en önemli olgu değişim olgusudur. Çok hızlı bir değişim var. Bu değişimi yakalayanlar ayakta kalacaklar. Değişimi yakalayamayanlar kaybolup gidiyorlar. Bu değişim birçok alanda yaşanıyor. Bu anlamda yıllar öncesinden bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı da bir fiil takip ediyoruz. Bizim yaptığımız bu çalışmanın kaç kişi farkında bilmiyoruz ama ben ve arkadaşlarım bunun farkındayız. O çalışma şu; Kayseri eğer geleceğe taşınacaksa, gelişecekse, büyüyecekse, çevresinin cazibe merkezi olacaksa şu 10 başlıkta neler yapmalıdır? Yani Kayseri turizmde, eğitimde, sağlıkta, sporda, kültürde neler yapmalıdır? Bunun altını dolduruyorsunuz. Karşımıza çıkan manzara şu; yüzde 90’ı belediye ile ilgili değil. Bizim Kayseri için emek verdiğimiz birçok yapılacak işin baktığımız zaman yerel yönetim olarak altından kalkmamız mümkün görünmüyor. Bizim işimizde değil. Eğitim alanında bir şeyler söylüyoruz bizim işimiz değil. Spor ilgili bakıyorsunuz birçok şey çıkıyor Spor Bakanlığını ilgilendiriyor. Turizm ile ilgili hesap yapıyorsunuz karşınıza çıkan olaylarda işi belki hükümete pas etmek daha doğru gibi gözüküyor. Bunu yaparsak biz vazifemizi yapmış olmayız. Biz diğerlerinden biraz farklıysak risk alalım, elimizden geleni yapalım. Biz bu yolda devam edelim. Kanaatimiz bu olur. Birçok alanda bunu yaptık" diye konuştu.
Kayak Federasyonu Genel Başkanı Erol Yarar ise, “Kayak bölgesel kalkınma sağlayan tek spordur. Dünyada aile ve genç sporu olarak tanınmaktadır. 2 olimpik daldan biridir. Dağlar kışın olduğu kadar yazında sağlık turizmi için kullanılır. Türkiye’nin dağları bu spor için elverişli bir bölgedir. Yatırımlar 5-7 yıl yılda kendini geri ödemektedir" ifadelerini kullandı.
Kayak Federasyonunun hedeflerine değinen Yarar, "10 yılda Türkiye’de 2023 vizyonuna katkıda bulunmak. Türkiye’de 4 milyon kişiyi kayak sporuna entegre etmek. 100 bölge 5 bin otel, 275 bin yatak kapasitesi oluşumunu temin edecek AR-GE yapılması ve hükümete sunulması. Uluslararası standartlarda çok gelişmiş bir örnek bölgenin fiilen kurulması için tüm teknik projelerin hazırlanması ve uygulama koordinasyonunun yapılması. Yani kayak sporuna 9,5 milyon yabancı, 4 milyon yerli olmak üzere 13,5 milyon turisti ağırlamayı hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.
Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cahid Cıngı da, Erciyes ile ilgili projelerini anlatarak, çeşitli bilgiler verdi.

Haberleri