Kirazlı - Derebağ Alternatif Yolu Açılıyor

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde İlçe Belediye Başkanı Esat Öztürk, bölgenin turizm değerlerinden Derebağ Şelalesi ve civar köylerdeki ulaşım sorununu alternatif yol çalışması ile çözüme kavuşacağını söyledi.
Belediye Başkanı Esat Öztürk, yıllardır yolların darlığı nedeniyle ulaşım sıkıntısı çeken Kirazlı - Derebağ mahallelerinde ve ulaşım sorunu çözüme kavuşturmak için yapılmaya başlayan Kirazlı - Derebağ alternatif yolunda incelemelerde bulundu. Alternatif yol çalışması ile alakalı açıklamada bulunan Başkan Esat Öztürk, başkanlık görevine başlayalı yaklaşık 5 ay olduğunu bu süreçte önemli projeleri başlattıklarını ve bu projelerden birinin de Kirazlı alternatif yolu olduğunu belirtti. Şuan kullanılan yolun Kirazlı mahallesi içinde 3 metreye kadar daraldığını, yan yana iki aracın geçme şansının kalmadığı, insanların ulaşımda çok sıkıntı çektiğini ifade eden Öztürk, ayrıca Yahyalı’nın turizm değerlerinden olan Derebağ Şelalesi’nin de ulaşımının mevcut yolla sağlandığını, hafta sonu şelaleyi ziyaret edenlerin de bu yolu kullanmasıyla yolda tıkanmalar yaşandığı, bu nedenle istenilen ziyaretçi sayısına ulaşamadıklarını söyledi. Belediye Başkanı Öztürk, yeni yolla birlikte Derebağ Şelalesi’ne gelen ziyaretçi sayısında artış beklediklerini de sözlerine ekledi.
Yaşanılan tüm sıkıntıları alternatif yol çalışması ile çözeceklerini söyleyen Başkan Esat Öztürk, yolun 2,3 km uzunluğa ve yaklaşık 12 metre genişliğe sahip olduğunu, yol için kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde yolun asfaltının dökülerek ulaşıma açılacağını belirtti.

Haberleri