Kocasinan’dan Kayseri’ye 3 Yeni Kent Ormanı

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’ye toplam büyüklüğü yaklaşık 9 milyon metrekare olan 3 yeni kent ormanı kazandıracaklarını söyledi.
Kocasinan Belediyesi sınırları içinde yer alan 3 bölgeye kent ormanı kuracaklarının müjdesini veren Başkan Mustafa Çelik,” Kayseri’nin nefes alacağı, dinleneceği, eğleneceği ve huzur içinde vakit geçireceği 3 yeni orman kuruyoruz. En küçüğü 1,5 milyon metrekare civarında olan ormanlar Kayseri’nin ve Kocasinan’ın rengini ve havasını değiştirecek” dedi.
Başkan Mustafa Çelik, kent ormanı kuracakları yerleri anlatırken,” Şeker Fabrikası içerisinde bulunan gölü de içine alacak şekilde Keykubat Tepesi’nde 1,5 milyon metrekareye yakın alanı kapsayan bir kent ormanı kuracağız. Kayseri’nin Denizi olarak bilinen Yamula Barajı kıyısında Taşhan ile Emmiler arasında fındık, dut ve meşe ağaçlarıyla bezeli yaklaşık 6 milyon metrekarelik deniz kıyısını kent ormanı haline dönüştüreceğiz. Kuşçu Mahallesi’nde de yine deniz kıyısında şimdilik 1,5 milyon metrekarelik bir alanda 3. ormanı kuracağız” şeklinde bilgiler verdi.
Başkan Çelik, Taşhan ve Kuşçu’daki ormanlarda hem günübirlik piknik alanları hem de kamp alanları oluşturacaklarına dikkat çekerek,” Yamula Barajı’nın kıyısındaki bu yeşil alanların içine bungalov evler yerleştireceğiz. Bu alanda Akdeniz Bölgesi’ne ait ılıman iklim ve bitki örtüsünün karakteristik özellikleri görülmektedir. Kayseri’nin Denizi olarak nitelendirdiğimiz Yamula Barajı kıyısına kuracağımız kent ormanıyla ilgi projemiz var. Taşhan Fındıklık Kent Ormanını vatandaşlarımızın hafta sonu piknik alanı olarak hafta içindeyse kamp alanı olarak değerlendirebilecekleri doğal bir mesire alanına çevireceğiz. Kayseri için vazgeçilmez yeşil alanlar olacak. Bölgenin doğal halini koruyacak ve betonarme yapılara asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Haberleri