Konyaaltı Belediyesi’nden Çocuk Ve Kadın Korosu

Konyaaltı Belediyesi, 40 kişiden oluşacak olan “Çocuk Korosu” ve 60 kişiden olacak “Türk Sanat Müziği Kadın Korosu” kuruyor.
Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koroları’nın ardından şimdide “Çocuk Korosu ve Kadın Korosu” için start veren Konyaaltı Belediyesi, kayıt kabulüne başladı. 7-12 arası yaş grubundan seçilecek olan koro üyesi çocuklar, Elvan Vural Akçalı’nın şefliğinde müzik eğitimi alacak.
Günümüzde kendine güvenen ve iletişim becerisi gelişmiş bireylere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu amaç doğrultusunda geliştirdikleri projelerle gençleri sosyal hayata dahil ettiklerini söyledi. Konyaaltı Belediyesi Çocuk Korosu için başvuruların başladığını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, bu koroda yer alacak çocukların temel müzik eğitimi alacaklarını bildirdi. Başkan Böcek, sadece kadınlardan oluşacak olan koronun ise Türk Sanat Müziği icra edeceğini kaydetti.
Her yıl yüzlerce ev hanımının Konyaaltı Senet Eğitim Merkezi’nde farklı meslek gruplarında eğitim gördüğünü ve ailesine ekonomik katma değer sağladığını ifade eden Muhittin Böcek,”Kadınlarımız şimdi de sanat alanında seslerini yükseltecek” dedi.
5 Eylül Cuma günü tamamlanacak olan başvuruların ardından adayların, yetenek sınavına tabi tutulacağı, sınavda başarılı olan çocuk ve kadınların Konyaaltı Belediyesi Çocuk Korosu ve Türk Sanat Müziği Kadın Korosu üyesi olmaya hak kazanacağı belirtildi.

Haberleri