Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı’ndan Aü’ye Ziyaret

Kore Kültür Günü etkinlikleri kapsamında Antalya’ya gelen Ankara Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim-Kültür ve Spor Müsteşarı Dong-Woo Cho, Akdeniz Üniversitesi (AÜ)Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Akıncı’yı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Müsteşar Dong-Woo Cho, “Kore Kültür Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştireceğimiz Kore-Türkiye ilişkileri üzerine seminerler, belgesel ve film gösterimlerini Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Üniversiteyi ziyaret etmek istedim. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi’nin başarılarını bizler de takip ediyoruz” dedi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ile işbirliği yapmak için de bilgi alışverişinde bulunmak istediğini belirten Müsteşar Dong-Woo Cho, Antalya’nın tarihi ve kültürel boyutunun da turizm açısından çok önemli olduğunu, geçen yıl Türkiye’ye turist olarak gelen Güney Koreli vatandaşların en çok Antalya’yı ziyaret ettiklerini sözlerine ekledi.
AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Akıncı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bu tür kültür etkinliklerinin üniversitemizde gerçekleşmesinden çok mutluyuz. Birçok ülke ile ikili işbirliklerimiz var. En önemli önceliklerimiz arasında uluslararası işbirliklerimiz yer alıyor. Sizlerle de eğitim alanında ortak çalışmalar yapmak isteriz. Karşılıklı akademisyen ve öğrenci değişimi anlaşmaları ile bilgi birikimimizi paylaşabiliriz.”
Büyükelçilik Müsteşarının ziyaretinden çok memnun olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akıncı, bu ziyaretlerle ülkeler arası iletişimin ve işbirliğinin artacağına inandığını vurgulayarak ziyaret anısına hediye takdim etti.

Haberleri