Korkuteli’nde Kültür Mantar Üretimi Yaygınlaşıyor

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şubesi ormancılık çalışmalarında oluşan sosyal sorunları çözmek için alternatif işletme modelleri ve projeler geliştirerek, köylünün ekonomik ve sosyal kalkınmalarına katkı sağlayacak projelere destek sağlamaya devam ediyor.
Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, ORKÖY Şube Müdürü Cengiz Okudan, Orman İşletme Müdürü Hülya Güney ve işletme şefleri Antalya’nın Korkuteli ilçesi Gümüşlü Köyü’nde kültür mantarı yetiştiriciliği çalışmalarını yerinde inceledi. 2012 yılında hayata geçirilen kültür mantarı üretim tesislerinde Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ile görüşen köylüler, proje sayesinde gelirlerinin arttığını belirttiler.
ORKÖY projeleri ile orman köylerine yönelik kültür mantarı yetiştiriciliği ile ilgili projeler kapsamında bugüne kadar Korkuteli, Elmalı ve Finike ilçeleri ile Esenyurt, Gümüşlü, Ulucak, Avdan, İmecik, Söğütcük, Akyar, Bayat Bademleri, Tatköy, Göltarla, Çobanisa ve Gökbük köylerinde 145 aileye kredi verildiği bildirildi. Türkiye’de kültür mantarı üretiminin yüzde 65’ini sağlayan Korkuteli ilçesinde yılda yaklaşık 15 bin ton dolayında kültür mantarı üretildiği kaydedilirken, ilçede 15 kompost firması bulunduğu ve yıllık kompost üretiminin 70 bin ton olduğu ifade edildi.
Daha sonra Akyar Köyü’nde uygulanan süt sığırcılığı projesi ve kompost üretimi yapan firmaları ziyaret eden Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, kompost hazırlığı, pastörizasyon, misel ekimi, hasat ve hasat sonrası bakım işlemleri ve paketleme tekniği hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Haberleri