Korkutelinde ’yarın Sizdeyiz Projesi’ Devam Ediyor

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde okul ve aile işbirliğini güçlendirmek için başlatılan ’Yarın Sizdeyiz Projesi’, İmam Hatip Ortaokulu’nda devam ediyor.
İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşen proje kapsamında okul yönetimi haftalık olarak bir evi ziyaret ederek öğrenci velisi ile sohbet ediyor. Okulun 6’ncı sınıf öğrencisi Reyyan Sıkım’ı evini ziyaret eden İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yüksel Şen ve öğretmenler, öğrencinin velisi Muzaffer Sıkım ile tanıştı. Okul Müdürü Yüksel Şen, projenin hayata geçirilmesinin amacının okul ve aile işbirliğinin güçlendirmek olduğunu belirterek,
"Aileler ziyaretlerimizi gayet olumlu karşılıyorlar, memnun oluyorlar. Öğretmen arkadaşlarla öğrencilerimizin evlerine gittiğimizde, velilerin okula geldikleri zaman ve veli toplantılarında yapılan görüşmelerden çok daha verimli ve sıcak bir ortam oluşuyor. Bu şekilde veliler çocuklarının durumunu öğrenebiliyor, öğretmenlerin çocuklarıyla ilgili düşünceleri hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar" diye konuştu.
Şen ziyaretlerde velilerin çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği ve evde nasıl ders çalışma ortamı oluşturulması gerektiği konularında da yardım alabildiklerini sözlerine ekledi.

Haberleri