Korkuteli’nin Eğitim Çitasi Yükseliyor

Korkuteli’nden 774 öğrencinin katıldığı Ortak Sınav (O.S.) sonuçları açıklandı. Antalya geneli içerisinde Korkuteli geçen sene yüzde 52.73 puanlık başarı ortalamasına sahipken, bu yıl ortalamasını 4 puan birden arttırarak yüzde 56.62’ye yükseltti
Eski adı TEOG olan Ortak Sınav sonuçları açıklandı. Korkuteli’nde Arif Cebeci Ortaokulu öğrencisi Merve Karakulak tüm derslerden 100 tam puan aldı. Merve Karakulak’ın yanı sıra, Matematik dersinden 12 öğrenci, Türkçe dersinden 22 öğrenci, Fen Bilgisi dersinden 20 öğrenci, İnkılap Tarihi dersinden 41 öğrenci, İngilizce dersinden 13 öğrenci, Din Kültürü dersinden 213 öğrenci 100 tam puan almayı başardı.
Korkuteli, Antalya genelinde geçen sene yüzde 52.73 puanlık başarı ortalamasına sahipken bu yıl ortalamasını 4 puan arttırarak yüzde 56.62’ye yükseltti. Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, "4 puanlık bu başarı yükselişi için sözleşmeli ve kadrolu tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Belki çok büyük bir başarı derecesi değil. Ama gözle görülür bir ilerlememiz var. Yükseliş olması öğretmenlerimiz ve eğitimcilerimizin azmini gösteriyor. İnanıyorum ki önümüzdeki eğitim yılında bu oranı daha da yükselteceğiz. Ayrıca eğitim kalitemizin de artmasında emeği geçen tüm hayırseverlerimize de teşekkür ediyoruz" dedi.
Kocagöz, Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için de en önemli yolun eğitim olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle eğitime çok önem vermemiz gerekir. Eğitime yapılan yatırımlar ne kadar çok olursa öğrencilerimiz, çocuklarımız ne kadar iyi yetişirse, diğer bütün hizmet alanlarında daha başarılı bir hizmet sunmayı gerçekleştirmiş oluruz. Korkuteli’de şu an itibari ile ilk ve orta dereceli okullarda yaklaşık 54 okulda toplam 10 Bine yakın öğrenci eğinim görüyor. 2003 yılından bu yana ilçemize 23 yeni okul kazandırdık. Hayırseverler büyük destek verdi. Bu kapsamda 23 yeni okulumuzu eğitim öğretime kazandırdık. Devlet kaynaklarının yanı sıra hayırseverlerin eğitime bu katkısı takdire şayandır. Bu konuda Korkuteli’de de büyük bir sinerji oluştu" şeklinde konuştu.

Haberleri