Akdeniz’de 1 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle birlikte balık tezgahları da çeşitlendi. Kurban Bayramı’nın etkisiyle de balık fiyatları yarı yarıya düşerken, vatandaşlar da balıklara yöneldi.
1 Eylül’de küçük tekneler, 15 Eylül’de büyük tekneler için av yasağının sona ermesi balık çeşitlerini artırdı. Mersin’de balıkçı ağlarına çok sayıda balık takılması hem balıkçıları hem de vatandaşları sevindirdi. Balıkların bol olması ve Kurban Bayramı dolayısıyla balık fiyatlarının yarı yarıya düşmesi, vatandaşları balıklara yöneltti. Çıkan balıklar ve balık fiyatları ile ilgili konuşan Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, sezona çok iyi başladıklarını, balık sıkıntısı yaşamadıklarını belirtti. Şu anda denizden çok sayıda çeşit balığın çıktığını vurgulayan Polat, "Balıkta herhangi bir sıkıntımız yok. Sadece Kurban Bayramı’nda et bizi etkiledi. Tabi bayram fiyatları da yarı yarıya düşürdü. Çeşitlerimizin hepsinde yarı yarıya indirimimiz var. Vatandaşlarımız bilinçli olduklarından, kurbanı da kesmelerinin amacını bildikleri için balık pazarımız canlı şekilde çalıştı. Herhangi bir sıkıntımız yok. 1 Eylül’de küçük tekneler, 15 Eylül’de de büyük teknelerimiz balık tutmaya çıkmaya başladı. Şu anda balık sıkıntımız yok. Fiyatlarımız gayet ucuz. Vatandaşlarımız da ilgi duyuyor. Şu anda her kesime hitap edecek balıklar var. Bizim yoğunluğumuz arttı. Özellikle dışarıdan gelen insanlar buraya balık yemeye geliyorlar" diye konuştu.
Balık fiyatlarıyla ilgili bilgi veren Polat, "Çupra 18 liradan 12 liraya kadar düştü. Hamsi, barbun 5, sardalye 2,5, gümüş 10, istavrit 5-7, çinekop 8-10 TL arasında satılıyor. Tabi diğer balık çeşitlerimizin de fiyatları hemen hemen aynı seviyede sürüyor. Tezgahlarımız hem balık dolu hem de hepsi taze. Zaten balığın pahalısı veya ucuzuna bakmamak gerekir. Her balık yararlıdır. Önemli olan balık taze olsun. Balık taze ise gerisi önemli değildir. İnsanlarımız da şu anda balığın taze olduğunu bildiği için balık pazarına geliyorlar" dedi.