Mahkeme, Gezi Davasının Aym’ye Gönderilmesi Talebini Ciddi Bulmadı

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Taksim Platformu üyesi Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi talebini ciddi bulmadı.
Gezi Parkı olayları nedeniyle aralarında mimar Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu Taksim Dayanışması Platformu üyesi 26 sanığın “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’’ suçundan yargılanmalarına devam edildi. İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 15 tutuksuz sanık hazır bulundu.
Duruşmada söz alan sanık avukatları salonun yetersizliğinden şikayet ederek müvekkillerin beraatini istedi. Avukatlardan Turgut Kazan, beraat kararı verilmeyecekse anayasaya aykırılık taleplerinin karara bağlanmasını talep etti. Mahkeme, savunmalar alınmadan yargılamaya son verilmesi talebini reddederken, sanıklara yönelik suçlamaların anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle AYM’ye gönderilmesi talebini de ciddi bulunmadığını belirterek duruşmayı erteledi.
Duruşma sonrası İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Taksim Dayanışması Platformu üyeleri adına Mücella Yapıcı açıklama yaptı. Yapıcı, Gezi Parkı olaylarını Türkiye toplumsal tarihinin en haklı demokratik ve barışçıl gösterilerinden biri olduğunu iddia ederek, “Haziran direnişi ve onun bir bileşeni olan Taksim Dayanışması’nın bir suç örgütü olarak yargılandığı davanın ikinci duruşmasını bitirdik. Ne yazık ki yine adaletin tecelli etmediğini gördük. Ancak biz hepimiz eminiz ki Türkiye’de demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesi hiçbir zaman sekteye uğramayacak” diye konuştu.
Yapıcı açıklamasının devamında, “Haklarımızı, özgürlüğümüzü, bütün demokratik kuralları savunmaya devam edeceğiz. Biz takipteyiz. Gezi’de, Kobani’de, Soma’da haksızca canlarını kaybeden herkesin davasının ve adaletin peşinde olacağız. Biz buradayız” ifadelerini kullandı.

Haberleri