Mali Müşavirler Derneği’nden Rektör Battal’a Ziyaret

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Eğitim ve Dayanışma Derneği üyeleri, dernek başkanı ve aynı zamanda Van Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mali Müşavir Tarkan Güven başkanlığında Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı ziyaret etti.
Kentteki dinamiklerin bir araya gelmesi ve sivil toplum kuruluşu olarak daha aktif saha çalışması yapmak isteyen dernek üyeleri, ilk ziyaretlerini YY’ye gerçekleştirdi. Dernek Başkanı ve VANTB Genel Sekreteri Tarkan Güven, dernek yönetim kurulu üyeleri Celal Toprak, Salih Kiyat, Metin Öner ve Mevlüt Çılgın’dan oluşan heyetin üniversite ziyaretinde karşılıklı işbirliği ve birlik çağrısı ön plana çıktı.
Dernek Başkanı Mali Müşavir Tarkan Güven, üniversiteyi kentin lokomotifi olarak gördüklerini, depremden sonra en hızlı toparlanan ve şehri ayağa kaldıran kurumların başında geldiğini söyledi. Göreve geldiği günden beri ilgi ve alakayla çalışmalarını yakından takip ettikler sayın rektörü ziyaret etmek istediklerini ifade eden Güven, “Hem meslek komitemizin daha iyi tanınması hem de dernek olarak sivil toplum kuruluşu olmanın getirdiği sorumlulukların bilincindeyiz. Bu kapsamda şehirde gerçekleşecek çalışmalara duyarsız kalmamız beklenemez. Gerekirse en ağır yükü yükleniriz. Yeter ki çorbada tuzumuz olsun. Buraya gelirken hem mali müşavirler olarak üniversitemizdeki eğitim programlarına katılmak, mesleki tecrübelerimizi öğrenci kardeşlerimizle paylaşmak hem de yapılacak tüm çalışmalarda üniversitemizle sınırsız işbirliği çağrısı yapmak için geldik” dedi.
Rektör Prof. Dr. Peyami Battal ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Battal “Üniversite-şehir köprüsünün artık sağlam zeminlere oturdu. Bugün üniversitenin güçlü kadrosu ve donanımıyla şirketlere, sanayicilere, iş adamlarına danışmanlık hizmeti veren bir kurum haline geldiğini söyleyebilirim. Şu an çıtayı mümkün mertebe yükselttik ve hedefimizi Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi içinde yer alma olarak belirledik. Irak, İran ve daha birçok ülkede yaptığımız tanıtım çalışmaları sonrası şu an yabancı öğrenci sayımız oldukça iyi durumda. Kalitemiz ve geleceğe dönük vizyonumuz her geçen gün güçleniyor. Alışılagelmiş üniversite profili bizim işimiz değil. Biz bu şehrin dertlerini de, sıkıntılarını da kendimize dert edindik. Üniversite olarak üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızın ve bugün bizi ziyaret eden mali müşavirlerimizin destek ve işbirliği çağrısına kayıtsız kalmayacağız. Herkese kapımız açık, her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.
Dernek Yöneticileri Celal Toprak, Salih Kiyat ve Metin Öner ise, meslek ile ilgili genel bilgiler vererek, hem öğrencilere deneyimlerini aktarmak hem de ilerleyen süreçte yapacakları proje çalışmalarında üniversitenin akademik ve idari birikimlerinden faydalanmak istediklerini söylediler.

Haberleri