Manavgat'da İki Su Yapısında Yüzde 30'luk Seviyeler Aşıldı

Devlet Şu İşleri (DSİ) Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Manavgat Yeşilbağ ve Çaltepe Saçıdere Gölet ve Sulama inşaatlarının yüzde 30-35'lik seviyelere ulaşıldığını söyledi.
Antalya Manavgat Yeşilbağ Göleti ve Sulaması ve Manavgat Çaltepe Saçıdere Göleti ve Sulaması işlerinin inşaatları devam ediyor. DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Manavgat Yeşilbağ ve Çaltepe Saçıdere Gölet ve Sulama inşaatlarında fiziki gerçekleme oranlarının yüzde 30-35'lik seviyelere ulaşıldığını söyledi. İki Gölet ve Sulama inşaatının tamamlandığında Manavgat'da 5 bin 580 dekar tarım arazisinin borulu sistemle Suya kavuşacağını belirten Özgür, “Antalya Manavgat Çaltepe Saçıdere Göleti ve Sulaması inşaatı işi kapsamında 3000 da brüt tarım alanı borulu sistemle sulanacak. Çaltepe Saçıdere Göleti önyüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde olup 136 bin metreküp dolgu yapılacak. Göletin Gövde sağ sahil sıyırma kazısı ve Cebri boru imalatı tamamlanmış olup, sol sahil sıyırma kazısına ve Kondüvi betonunun dökülmesine devam ediliyor. Sulama inşaatı bitirilerek, yüzde 35 Seviyesine ulaşan Antalya Manavgat Çaltepe Saçıdere Göleti ve Sulaması inşaatı işinin süresinden önce tamamlanması hedefleniyor” dedi.
Antalya Manavgat Yeşilbağ Göleti ve Sulaması inşaatı işi kapsamında da 2 580 dekar alanın borulu sistemle sulanacağını ifade eden Özgür, “Yeşilbağ Göleti önyüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde olup, 185 metreküp dolgu yapılacak. Göletin gövde sıyırma kazısı ve Cebri boru kaynak işleri tamamlanmış olup, Dolusavak kazısı ve Kondüvi beton işleri bitmiştir. Göletin Batardo dolgusuna başlanmış ve devam ediyor. Fiziki olarak yüzde 30 Seviyesine ulaştı” diye konuştu.

Haberleri