Manavgat’ta Yağmur Suyu Hattı Yenileniyor

Antalya’nın Manavgat ilçe Belediyesi, yağmur suyundan kaynaklanan su taşkınlarını en aza indirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 4 kilometrelik yağmur suyu hattını yeniledi. Yapılan çalışmalar kapsamında Sanayi Mahallesinde 350 metre, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı’nda bin 250 metre, Kavaklı Mahallesi’nde bin 150 metre, Sarılar Mahallesi’nde 250 metre ve Emek Mahallesi’nde de 250 metrelik yeni yağmur suyu hattı döşendi. Kavaklı Mahallesi’nde yer alan 6580, 6568 ve 6557’in sokaklarda yapılan çalışmada Sarılar yönünden gelen yağmur sularının düzenli akması sağlanarak, bin 150 metrelik drenaj hattı, Milli Egemenlik Mahallesi’nde yeni yapılan menfeze bağlanırken, yağmur suyu çalışmasından sonra ise bölgedeki dar yolların genişletilerek asfalt yenilemesi yapıldığı bildirildi. Sarılar Mahallesi 1059 Sokak’taki 250 metrelik yağmur suyu drenaj hattı çalışmasında ise yağmur sularının yola gelişigüzel inmesinin engellendiği belirtildi. Emek Mahallesi 3063 ve 3046 Sokak arasında kalan alana 250 metrelik drenaj hattı yapıldığı, bölgedeki kot düşüklüğünden kaynaklanan su baskınlarının bu sayede önlenmiş olacağı kaydedildi.
Sanayi Mahallesi 2016, 2017 ve 2018 Sokaklardaki 350 metrelik yağmur suyu drenaj hattı çalışmasının da işyerleri ve mahalle halkını rahatlattığı, Manavgat’ın ticari gelişime en açık bölgelerinden birisi olan Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı’nda ise bin 250 metrelik yeni yağmur suyu drenaj hattı yapılarak yağmur suyu sonucunda biriken gölet oluşumunun önüne geçildiği ifade edildi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentin hemen her mahallesinde çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

Haberleri