Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "Yarın sabahtan itibaren kim seçilecekse ona hepimiz, millet karar verdiği için içtenlikle 'Sayın cumhurbaşkanı' diyebilmeliyiz. Tartışmaları buradan öteye devam ettirmemiz lazım" dedi.
Meclis Başkanı Çiçek, ikamet ettiği Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Şahin Sevin İlkokulu'nda 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla oyunu kullandı. Sabah saat 10.00 sıralarında oyunu kullanan Çiçek, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.
Bir gazetecinin seçim öncesi yaşanan tartışmaları hatırlatması üzerine Çiçek, "Devletimiz ve milletimiz için önemli bir gün. Olumsuzlukları geride bırakalım, geleceğe umutla ve olumlu bakalım. Bu seçimler ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olsun. Bu seçimlerle beraber yeni bir sayfa açıyoruz. 12. Cumhurbaşkanımızı cumhurun kendisi seçmiş oluyor. Daha evvel millet adına milletvekilleri seçiyordu. Bundan böyle milletimiz kendi cumhurbaşkanını seçmiş olacak. Bu demokrasimiz açısından çok önemli bir gelişmedir" diye konuştu.
"Yetkisi az olur, çok olur ama bizim geriye dönük tarihimizde millet, devlet hayatımızda cumhurbaşkanlarının çok ayrıcalıklı çok önemli hatta çok yüce olarak ifade edeceğimiz çok önemli bir yeri, konumu var" diyen Çiçek, şunları kaydetti: "Devletin ve milletin birliğini temsil ediyor. Anayasada çok önemli görevleri var. Tartışmaların hepsi geride kaldı. Kim ne söyleyecekse söylemişse artık vatandaş bugün kararı verecek. Benim temennim odur ki yarın sabahtan itibaren kim seçilecekse ona hepimiz, millet karar verdiği için içtenlikle 'Sayın cumhurbaşkanı' diyebilmeliyiz. Tartışmaları buradan öteye devam ettirmemiz lazım. Maalesef bizim öyle kötü bir alışkanlığımız var. Seçim biter sanki seçim devam ediyormuş gibi yeni tartışmalarla seçimi gölgede bırakırız. Demokrasilerde seçim önemlidir ama seçimin sonucunu kabul etmek en az seçim kadar önemlidir. Bu kararı millet vereceğine göre, millet ne karar verdiyse bugüne kadar hep doğru karar vermiştir. İster benim görüşümde olur, ister farklı tecelli eder. Ama buna hepimiz saygı duymamız lazım. Değilse özde demokrasiyi benimsemiş olmayız. Sözde, lafın gelişi demokrasiyi benimsemiş oluruz. O da demokrasi açısından iyi bir görüntü olmaz. Benim temennim tartışmaları artık geride bırakalım, geleceğe bakalım. Çünkü çevremizde olup bitenlere baktığımızda demokrasinin kıymetini iyi bilelim."