Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç Ankara’da

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince başarı ile uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Küçükali, Kazımkarabekir, Küçükmustafa, Osmankavuncu semtleri ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile görüşmek için Ankara’ya gitti.
Melikgazi Belediyesince 20 yıl önce gecekondu bölgeleri olan Yıldırımbeyazıt, Köşk mahallesi, Yenimahalle gibi semtlerde uygulanan Kentsel Dönüşüm çalışmasının sonuçlarının herkes tarafından bilindiğini belirten Başkan Büyükkılıç, 2-5 kat arasında yapıları bulunan bazı semtlerde plan ve yapısal toprak mülkiyetinin çözümü için bakanlık yetkilileri ile bir dizi görüşmeler yapacağını kaydetti. İlçe sınırları içerisinde yaklaşık kentsel dönüşüm için 2 bin 800 daire ve 80 dükkan yaparak hak sahiplerine teslim ettiklerini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, "Melikgazi Belediyesi olarak sağlıklı ve çevresi ile bir bütün olarak şehirleşmeye büyük önem veriyoruz. 15 yıldır tek bir gecekondu yapılmadığı gibi birçok gecekondu ev mülk sahiplerince kendileri yıkarak arsalarını belediyeye verdiler. Sonuç olarak Gültepe, Yıldırımbeyazıt ve köşk gibi modern yapıların sosyal ve spor alanların bulunduğu sağlıklı semtler Kayserimize kazandırılmıştır. Aynı çalışmayı şehrimizin batı bölgesinde yer alan ve çarşı bölgesi ile organize Kayseri şehir mezarlığı arasında sıkışıp kalan bölgelerdeki semtlerde kentsel çözümü uygulamak istiyoruz. Bunun için gerekli alt yapıyı hazırladık. Ancak uygulamayı hızlandırmak istiyoruz. Bu amaç ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile bir dizi görüşmeler yapacağım" ifadelerini kullandı.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bir gün süre ile kalacağı Ankara ilinde ayrıca şehir içinde yer alan yüksek gerilimli elektrik hatlarının yer altına alınması ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri ile de görüşmelerde bulunacağını sözlerine ekledi.

Haberleri