Melikgazi Belediyesi’nden ’engelli’ Çocuklara Moral Günü

Melikgazi Belediyesi tarafından engelli çocuklara yönelik moral günü düzenlendi.
Melikgazi Belediyesi tarafından Melikgazi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören 50 engelli öğrenciye moral günü düzenlendi. Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen moral gününe, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hamdi Karakaş, öğrenciler ve veliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Melikgazi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hamdi Karakaş, "Birbirinden çok farklı yaşayan birbirinden çok farklı insan grubuyla birlikte yaşamaya ve eğitim görmeye çalışıyoruz. Her şeyde çok keyifli bir iş. Birlikte güzel zamanlar ve verimli zamanlar geçiriyoruz. Bunun ötesinde yılda birkaç defa da olsa engellilerin hatırlanması, engellilerle ilgili bir takım ciddi organizasyonların yapılması gerçekten çok önemli. Temelde önemli olan, zihinlerdeki engelleri kaldırabilmek ve şu anda zihinlerdeki engeli kaldırabilmiş beraber, mutlu, güzel bir şekilde yarınları hedefleyip yarınları düşünen onlarca çocukların yanındayız. Hepsine yaşamları boyunca hem şahsım hem de kurumum adına başarılar diliyorum" dedi.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "Elbette gönlümüz hiç kimsenin engelli olmasını arzu etmez. Burada her birimizin bir engelli adayı olabileceğimizi unutmamamız lazım. Merhamet etmeyene merhamet olunmaz ama bunun yanında bizim merhamet duygularımızla birlikte görevimiz gereği başta kafalardaki engelleri kaldıracak çalışmalarda bulunmak üzere fiziki engelleri de yok edecek gayretlerin içerisinde olmamız gerektiğini farkındayız. Bu bilinçle de Melikgazi Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yapmaktayız. Biz, belediyeciliği değerli müdürümüzün de vurguladığı gibi sadece yol yapmak, kaldırım yapmak, park yapmak olarak algılamıyoruz" dedi.
Büyükkılıç ayrıca, "Bu konuda sosyal yönüyle, kültürel yönüyle, eğitim boyutuyla sportif yönüyle her kesimin çocuk grubuna, genç grubuna, hanım kardeşlerimize büyüklerimize hitap edecek bu alandaki çalışmalarımızı hayata geçirmek suretiyle de toplumda yer edinmeyi adeta belediyeyle toplumun iç içe olmasını sağlayacak etkinlikler içerisinde bulunulur. Engelliler de bizim vazgeçilmezimiz, olmazsa olmazlarımızın arasında. Şimdi, ne acı ki, yüzde onlar civarında engelli oranını hesapladığımızda ülkemizde nerdeyse yedi buçuk, sekiz milyon hatta bu oranı daha yüksek şekilde söyleyenler var. On milyona yakın bir nüfusun gerek fiziki gerekse zihinsel ya da bir başka organından dolayı engelli olarak toplumda yer aldığını görmekteyiz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Melikgazi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelli çocuklar, gösteri düzenledi.

Haberleri