Muratpaşa’dan Sosyal Hizmet Atağı

Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde geliştirilen ‘Muratpaşalıya Yaşam Hattı Projesi’ kapsamında Sosyal Alarm Butonu ve 7/24 Ücretsiz Sağlık ve Evde Bakım hizmeti başlayacak. Engelli yurttaşlar ile 60 yaş üstü Muratpaşalılar, hizmete bir butona basarak kolayca ulaşacak.
Proje kapsamında özellikle yalnız yaşayan ve hizmetlere ulaşamayan Muratpaşalılar, sağlık ve sosyal gereksinimlerini “Sosyal Alarm Butonu” yardımıyla uzmanlara iletebilecekler. 7/24 Ücretsiz Sağlık ve Evde Bakım Hizmetiyle ise evde bakıma ihtiyaç duyan yurttaşların yaşam kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılacak. Proje kapsamında ücretsiz hasta nakli hizmeti, evde sağlık hizmeti, evde kişisel bakım hizmeti, evde teknik destek hizmeti verilecek.
Sosyal belediyecilik anlayışı ile insan odaklı hizmetler üreteceklerini kaydeden Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Engellilerimiz ve yaşlılarımız çok değerli. Onların daha iyi koşullara erişebilmelerini sağlamak ve yaşam memnuniyetlerini artırmak amacıyla hayata geçireceğimiz sosyal hizmet projeleri uzman ekibimizle vatandaşımıza yardım elimizi uzatmamıza olanak verecektir. Projenin devamı için farklı ve yenilikçi sosyal hizmet modelleriyle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
PROJE KAPSAMINDA VERİLECEK HİZMETLER
Hasta Nakil Aracı: Muratpaşalılar 444 8 007 Sağlık Hattı’nı arayıp randevu alınarak, evden sağlık kurumuna, sağlık kurumundan eve, bir sağlık kuruluşundan diğerine nakil alabilecekler.
Evde Sağlık Hizmeti: Acil durumlar haricinde, engelliler ve 60 yaş üstü Muratpaşalıların, sağlık koşulları evden çıkmaya el vermiyorsa, Muratpaşa Belediyesi doktorları, hemşireleri ve sağlık çalışanları rutin periyodlarla evleri ziyaret ederek, sağlık hizmeti verecek.
Evde Kişisel Bakım: Doktor, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, gerontolog ve yaşlı bakım elamanlarından oluşan ekipler, öz bakım (saç sakal traş, banyo, tuvalet, tırnak kesimi vb.) ev dışı yardım (market, pazar alışverişi, fatura ödeme vb), serbest zaman aktivitesi gibi konularda yardıma hazır olacaklar.
Evde Teknik Destek: Uzmanların olumlu görüşü doğrultusunda; elektrik arızası, su arızası, boya-badana, hane temizliği gibi gereksinim duyulan durumlar ve konularda, 7/24 hizmet Muratpaşalılara sunulacak.

Haberleri