Müsteşardan ‘t’ Hakimiyeti İtirafi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun, bakanlığındaki ‘T’ hakimiyetinden yakındı. Dursun, “Göreve başladığım andan itibaren hep ‘T’ hakimiyeti var üzerimizde“ dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mesleki Değerlendirme Toplantısı Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan Ramada Otel’de yapıldı. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser ile Teftiş Kurulu Üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Müsteşar Prof. Dr. A. Haluk Dursun, bakanlığının içeriğinde kültürün olmadığı, kültürel kaygıların, kültürel projelerin olmadığı bir yapının girdabı içerisinde olduğunu ve o girdaba kapılmama konusunda mücadele içerisinde olduklarını ifade etti.
"ÖNCE TAYİN, SONRA DA TERFİ İÇİN GELİYORLAR"
Bakanlığındaki ‘T’ hakimiyetini anlatan Dursun, “Bakanlığımıza hep Kültür Bakanlığı diyorum fark ediyor musunuz? Turizm demiyorum, niye demiyorum bilmiyorum ama kültür ve turizmin birbirine ne kadar yakıştığını, ne kadar yaklaştığını, ne kadar ayrışması gerektiğini de hep beraber düşünelim. ‘T’ hakimiyetinin olduğu bir bakanlık olarak değerlendiriyorum en başta turizmin ‘T’ si. Göreve başladığım andan itibaren hep ‘T’ hakimiyeti var üzerimizde. En çok başvurularda turizm dışında birincisi tayin için geliyorlar, tayinin ’T’si. İkincisi terfi için geliyorlar. Tayin olmuş ve üst tarafa yükselmek istiyor. Üçüncüsü tahsis için geliyorlar, turizm tahsisleri. Dördüncüsü teftiş için geliyorlar. Torpil koruma, teftişin ‘T’ si için geliyorlar. Beşincisi de koruma kurullarının tescili için geliyorlar. Tescilin kalkınması için. ‘T’ bakanlığı yani. Turizmin başta üst yaftası olmak üzere içeriğinde kültürün olmadığı, kültürel kaygıların, kültürel projelerin olmadığı bir yapının girdabı içerisinde ne olacak, göreceğiz tabii. Bizde direnmeyi esas olarak alacağız ama şu anda o girdaba kapılmama konusunda mücadele içerisindeyiz” diye konuştu.
Toplantıda katılımcılara Kapadokya bölgesi hakkında bilgi veren Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise, Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Kapadokya bölgesinin sadece kültür turizmi değil, aynı zamanda inanç, termal, sağlık turizmini en iyi şekilde yapmaya gayret eden bir bölge olduğunu ifade etti.
Bölgenin turizm potansiyelinin daha yüksek olmasına karşın yılda ortalama 2,5 milyon turist ağırladığını söyleyen Vali Ceylan, “Bölgemizde turizm açısından ve turizmin gelişmesi açısından daha çok yapılması gereken işler var. O nedenle bizler valilik, yerel yönetimler ve diğer sektör temsilcileri olarak turizm altyapısı, turizmin tanıtılması, gelirlerin artırılması ve bölgeye gelen turist sayısının artırılması için gerekli çalışmaları ve gayreti gösteriyoruz. Bu tabii ki yetersiz. Dünyada başka bir eşi ve benzeri olmayan bölgenin maalesef biz hak ettiği yerde olduğunu düşünmüyoruz. Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin geldiği Kapadokya bölgesi aslında 10 milyon turisti ağırlayabilecek kapasiteye sahip. Bunun için her türlü değerimiz mevcut. Bu nedenle bizlerin, yerel yönetimlerin, bakanlığımızın ve basınımızın, ’Kapadokya bölgesini daha iyi nasıl tanıtabiliriz’ gayretinde olması gerek. Altyapı yatırımları ve ulaşımdaki rahatlamalarla birlikte bölgenin daha iyi bir turizm potansiyeline kavuşacağına inanıyorum” dedi.

Haberleri