Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi olarak hizmet veren, Sağlık Bakanlığı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ağırlığını giderek hissettirmeye başladı.
Hastanede yapılan ameliyat sayısı sürekli artarken, tedavi gören ve poliklinik hizmeti alan hasta sayısı da önemli ölçüde arttı. ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgiler alan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, beraberinde Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Haktanır, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Özgür Enginyurt’un eşliğinde birimleri gezdi.
Ziyaret sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Yarılgaç, hastanenin 52 Tıp Fakültesi öğretim üyesi, 43 uzman hekim, 7 pratisyen hekim, 137 hemşire, 141 ebe, 122 diğer sağlık hizmetleri sınıfı, 46 yardımcı hizmetler sınıfı, 54 genel idari hizmetler sınıfı, 9 teknik hizmetler sınıfı ve 241 hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personel olmak üzere konusunda uzman toplamda 852 kişiden oluşan deneyimli kadrosuyla vatandaşlara sağlık hizmeti verdiğini belirtti.
Sağlık Bakanlığı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 2013 yılındaki hasta hareketlilikleri hakkında bilgi veren Yarılgaç, “Yatan hasta sayısı 18 bin 313, polikliniklere başvuru yapan hasta sayısı 521 bin 696, yatılan gün sayısı 71 bin 866, yapılan ameliyat sayısı 16 bin 501 olarak belirlenirken; 2014’ün 8 aylık döneminde yatan hasta sayısı 12 bin 794, polikliniklere başvuru yapan hasta sayısı 378 bin 874, yatılan gün sayısı 48 bin 457, yapılan ameliyat sayısı 14 bin 645 olarak istatistiklere yansıdı” dedi.
2 KATLI YENİ BİNA YAPILIYOR
Yarılgaç, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 45 gün içerisinde tamamlanacak olan 2 katlı ek binanın yapım işlemlerinin hızla devam ettiğini, binanın alt katında MR cihazı ve 10 yataklı diyaliz ünitesinin yer alacağını binanın üst katında ise ODÜ Tıp Fakültesi 4. ve 5. sınıflar için 2 adet derslik ve bir kütüphane bulunacağını kaydetti.
ODA SAYISI 287’YE ÇIKIYOR
Yarılgaç, diğer yenilikleri şöyle anlattı:”Hastanemizde bir diğer yenilik de eskiden öğretim üyeleri odalarının bulunduğu katın boşaltılarak aynı yere yeni dahiliye servisinin oluşturulmasıdır. Oluşturulacak dahiliye servisinde 2 yataklı banyo ve tuvalete sahip 14 oda oluşturulacak olup böylelikle Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 273 olan yatak sayısı 287’ye çıkarılacaktır. Ayrıca acil servisinin genişletilmesi acilin seviyesini bir üst seviyeye çıkaracak, acilde kullanılan alan da 5 kat daha büyük bir hale gelecektir. 2014 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanan genişletme çalışmalarına 15 gün içerisinde başlanacaktır.
ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki bu gelişmeleri değerlendiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, şunları belirtti: "Sağlık alanında yaşanan her türlü gelişmenin insan hayatı için değerli olduğu inancındayım. Sağlık hizmetinin her vatandaşa sorunsuz bir şekilde ulaşması ve onların ihtiyaçlarının azami bir şekilde karşılanması bizim açımızdan oldukça sevindirici bir durum. Sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum görmek, en iyi ve modern hizmeti hastalarımıza sunmak amacıyla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam eden çalışmalarımız neticesinde kapasitemizi daha da artırmak hedefindeyiz."