Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı" kapsamında 500 öğretmene sağlıklı yaşama, madde, alkol, tütün ve teknoloji bağımlılığı hakkında formatör eğitimi verildi.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Alanya’nın Konaklı Mahallesi’nde bulunan Bera Otel’de "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı" düzenlendi. Eğitim programına katılan 500 formatörün, daha sonra 20 bin uygulayıcı eğitici yetiştireceği belirtilirken, uygulayıcı eğiticilerin ise 2014-2015 eğitim yılının ikinci döneminden itibaren ülke genelinde öğrencilere bağımlılıkla mücadele eğitimi vereceği ifade edildi.
GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER KATILDI
Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Muhammet İhsan Karaman, eğitim programının ülke tarihinde bağımlılık eğitimi alanında ilk defa gerçekleşen devrim niteliğinde bir proje olduğunu söyledi. Eğitimler sonunda 20 milyon öğrenciye ulaşılacağını belirten Prof. Dr. Karaman, "Bağımlılık alanlarında farkındalık oluşturmak için başlatılan proje kapsamında ilk adımı Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir protokolle gerçekleştirmeye başladık. Önce İstanbul’da belli bir sayıda okul ve öğrenci üzerinde pilot eğitimi yapıldı. Daha sonra 81 ildeki okullarımıza bu eğitimin verilmesi kararı alındı. Alanya’da 20 gündür gerçekleştirilen formatör eğitim programına gönüllü öğretmenlerimiz katıldı. Bağımlılık alanında eğitim alan öğretmenlerimiz daha sonra şehirlerine dönerek saha eğitimcilerini yetiştirecek. Nihayetinde saha eğitimcileri de okullarda öğrencilere bağımlılık eğitimini aktaracak" dedi.
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ise bakanlık olarak projenin içerisinde yer almaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti. Ülkenin ancak aklı yerinde ve ayık kafalarla mesafe alabileceğine dikkati çeken Doç. Dr. Biçerli, "Gençliğimizi her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına bu faaliyetlere destek veriyoruz. Bu sadece öğrencilere yönelik bir proje değil. Türkiye’deki 980 halk eğitim merkezi aracılığıyla velilerimizi de bilgilendireceğiz. Proje sonunda ciddi bir farkındalık oluşturacağımızı düşünüyorum. Türkiye’nin istikbali adına da çok önemli bir iş yapıyoruz" dedi.
Teknoloji bağımlılığının da çok ciddi bir sorun haline geldiğini kaydeden Biçerli, "Gençler teknolojik cihazlardan 1-2 metre uzaklaştıklarında panik hali yaşıyor. Sofrada bile bir yandan yemek yeyip, bir yandan mesaj çeken gençler var. Teknolojiyi dozunda kullanmayı bilmek gerekiyor. Formatörlere bu konular da anlatılacak" diye konuştu.