Ordu Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO) Başkanı Servet Şahin, Ordu ve Giresun illerinin ortasına yapılacak olan havaalanının iki ile yatırımlar kazandıracağını belirtti.
OTSO Başkanı Servet Şahin, birkaç ay içerisinde OTSO’da yaşanan gelişmeler, projeler ve gündeme ilişkin soruları cevaplamak için makamında bir basın toplantısı düzenledi. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışma ve projelerini anlatan Şahin, birçok oda ile kardeş olduklarını, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın(DOKA) çok fazla ili kapsadığını ve bu yüzden bölünebileceğini belirterek, havaalanı ve fındık fiyatları konularında açıklamalarda bulundu.
“HAVAALANI YATIRIMLARI ARTTIRACAK”
Ordu-Giresun Havalimanı’nın iki ile turizm ve yatırım anlamında önemli katkılar sağlayacağını belirten Şahin, "Havaalanı Ordu ve Giresun için büyük bir kazanç. Ordu’nun nüfusu 750 bin bir o kadar da İstanbul’da var bu insanların hafta sonlarını Ordu’da geçirebilmesi için havaalanı büyük bir kazanç olacaktır. Ayrıca havaalanı iş adamları içinde büyük bir kazanç, daha önceleri fabrika alan arkadaşlarımız mesafe konusunda sıkıntılar yaşadı. Daha önce yatırım yapanlar yatırım yaptığı için pişmandı. Havaalanı açıldığında artık böyle bir sıkıntı kalmayacak, İstanbullu bir yatırımcı Kocaeli’ne, Sakarya’ya varmaktan daha kısa bir zamanda Ordu’ya gelecek bu Ordu’ya yapılacak yatırımlar için çok önemli olacak" dedi.
“ORDU, GİRESUN İŞBİRLİĞİ İÇİNDE HAREKET EDECEK”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin gündeme taşıdığı, Ordu ve Giresun illerinin birleşmesi konusu hakkında soruyu yanıtlayan Şahin, "Ordu, Giresun illerinin birleşmesi siyasi konular. Ancak havaalanı Gülyalı ve Piraziz arasında inşa ediliyor. Bunun sonucunda Ordu’ya yapılan yatırımı Giresunlunun hoş görmesi, Giresun’a yapılan yatırımın da Ordulunun hoş görmesi gerekiyor. Yatırımlar bu bölgeye geldiğinde iki ilde kazançlı çıkacak. Burada yapılan yatırımlarda Giresunlu işçiler, Giresun’da yapılan yatırımlarda Ordulu işçiler çalışarak bu bölge daha da gelişecek" diye konuştu.
“FINDIK FİYATLARI İYİ DURUMDA”
Son günlerde fındık piyasası ve kurumlar arası yaşanan olaylara açıklık kazandıran Başkan Şahin, "Ziraat Odası bizim kardeş odamız. Biz üreticinin para kazanmasını isteriz, fındığı indirip indirmeme polemiğinden ziyade, ticaretin yaşamasını sürdürmemiz lazım. Şu an fındığı almak için devlet kurumu TMO, Fiskobirlik gibi yerler yok. Fındık inmezse fiyat yükselir, inerse düşer polemiğine girmemek gerekiyor. Ben de üreticiyim, hatta hatırı sayılır bir üreticiyim, geçen yıl fındığı 6 TL’ye sattım, bu yıl ise 15 TL’ye sattım, 2.5 kat artışla sattım. Her şeyin bir değeri var, keşke fındıkta bu şekilde olsa. Cevizin 30 TL, bademin 60 TL ettiği yerde fındık neden 15 TL etmesin? Asıl soru şuan fındık kimde, 150 rakımın üstünde fındık olmadı birçok üretici sattı, fındığı stok yapanlar var. Fındık üreticide mi, manavda mı, tüccarda mı? Bu yüzden fındık eğer üretici de ise bekletsinler ama fındık stok yapan başkalarında ise işler zorlaşır. Şubat, Mart aylarında fındık dalda gözükür ise fındık 10 TL’ye düşürse üreticiye ne hesap vereceğiz. Bu yüzden üretici fındığını doğru muhafaza etsin, ‘indirsin’ demiyorum ama fındık fiyatlarının iyi olduğunu söylüyorum" şeklinde konuştu.
“FINDIKSIZ YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ”
Orduluların fındığa bağımlı bir hal aldığını ifade eden Servet Şahin, "Üreticilerimizin satacağı fındıklarla fındık fabrikalarımızın da çalışması lazım bu yüzden fındığın şehre inmesi lazım sanayi ürünü olması lazım. Fındık dışında birçok alan var, köy tavukçuluğu, kivi, bal gibi. Bir nevi fındıksız yaşamayı da öğrenmeliyiz. Çok çeşitli alanlarımız var. Bunları değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.