Şans İki Kez Yüzüne Güldü

Karaman’da yaşayan 43 yaşındaki Ayşe Akış, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde gerçekleştirilen böbrek nakli ile 19 yıl sonra yeniden sağlıklı olmanın mutluluğunu yaşadı.
“DEFALARCA ORGAN NAKLİ LİSTESİNE İSMİM YAZILDI”
19 yıldır böbrek rahatsızlığıyla savaşan üç çocuk annesi Ayşe Akış, “İkinci doğumumdan 6 ay sonra gözlerim görmemeye başladı. Hemen doktora başvurdum. Yapılan tetkiklerin sonucunda böbrek rahatsızlığım ortaya çıktı. Yıllarca diyalize girdim. Defalarca organ nakli için bekleme listelerine ismimi yazdırdım. Ailemde ağabeyimin böbreği uyuyordu ancak o vefat etti. Annem ve babam verici olmadı. Haliyle üzüldüm. Allah organı bağışlayan kişiden razı olsun. Bir hayat kurtardı” şeklinde konuştu.
“ŞANS BANA ANTALYA’DA GÜLDÜ”
Böbrek nakli olması gerektiği ortaya çıktığında diyaliz doktorumun önerisiyle yolunun Antalya ile kesiştiğini anlatan Akış, şunları söyledi:
"Konya’dayken organ nakli listesine yazılmama karşın kan grubumun da etkisiyle bana uygun böbrek bulunamamıştı. Umudumun azaldığı bir dönemde, Antalya’da yeniden isim listesine yazıldım. 6 ay sonra uygun böbrek bulundu. Böbrek uyum sağladı ancak öncesinde ilaç kullanmam gerekiyordu bu nedenle nakil olamadı. Çok kısa bir süre sonra şans yine bana güldü ve ikinci kez kadavradan uygun böbrek bulundu."
“BEBEK, DİYALİZ İLAÇLARINA KARŞIN DOĞDU”
Diyalize girdiği sırada hamile kaldığını ve 6 ay boyunca gebeliğini fark etmediğini belirten Akış, “Diyalize giren kişilerde adet düzensizliği olabiliyor. O kadar ilaç kullanmama karşın kızım doğduğunda 7 aylıktı. Aldığım ilaçlar nedeniyle özürlü doğma ihtimali olan kızım, gözleri dışında çok sağlıklı. Diyalize girerken hekimler, hamileliği pek onaylamıyor. Yalnızca kılcal damarların gelişmemesi normal insan 4 metre görüyorsa kızım 2 metre görebiliyor. O da tedavi ediliyor” ifadelerini kullandı.
“BANA YENİ BİR HAYAT SUNDU”
Uygun böbrek bulunmadan önce gününün büyük çoğunluğunu diyalizde geçirdiğini söyleyen Akış, sözlerine şöyle devam etti:
“Ben diyalize girdiğimde, küçük kızıma, oğlum bakıyordu. Ama oğlum askere gidince çaresiz kaldım. O gün, Kadir Gecesi’ne denk gelmişti. Ağlayarak dua ettim, ‘Allah’ım çocuklarım için bana yardım et’ diye. Benim o halimi gören küçük kızım da aynı duayı etmiş. Yakın zamanda da organ haberi geldi. Allah, organını bağışlayan ve hayatımı kurtaran o kişiden razı olsun. Bana yeni bir hayat sundu.”
SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Nakli gerçekleştiren Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ise, “Hastamız Ayşe Akış’a şans iki kez güldü. İlkinde şartlar uygun olmamıştı. İkinci kez yine kendisine uygun böbrek bulunduğunda uygun ortam sağlandı ve nakil gerçekleşti. Hastamız, sağlığına kavuştu” diye konuştu.

Haberleri