Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Projelerde Yöntemsel Eğilim ve Veri Analizi” toplantısı düzenlendi.
Üniversitede proje kültürünü ve sayısını arttırmak amacı amacıyla 26 Ocak Pazartesi günü Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Projelerde Yöntemsel Eğilim ve Veri Analizi” isimli toplantı düzenlendi. Eğitim Fakültesi’nde görev yapan yaklaşık 20 akademisyenin katıldığı toplantı, SAÜ Eğitim Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Dış kaynaklı projeler hakkında destek olmak amacı ile düzenlenen eğitime, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Yurdugül konuşmacı olarak katıldı. Eğitim Fakültesi’ndeki akademisyenlere proje kültürü kazanmaları amacıyla düzenlenen toplantıda, eğitim projelerindeki yöntem ve istatistik konuları masaya yatırıldı.
Bu toplantının genel amacının dış kaynakları projelere ağırlık verebilmek olduğunu ifade eden Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Barış Horzum, “Toplantıda, projelerde ileri yöntemler ve ileri istatistikler nelerdir, nasıl yapılır üzerine eğitim veriliyor. Bu toplantıda daha iyi yöntemlerle, daha iyi istatistik yazıp, yazılan projeleri de alıp yeniden düzenlemek, daha güçlü projeler haline getirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz, dış kaynaklı proje sayısını arttırmak ve bir proje kültürü oluşturmak” diye konuştu.
Toplantı ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan SAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şenol Beşoluk ise, “Fakültemizde proje üretmeye yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Geçen hafta da Teknoloji Transfer Ofisi ile iki günlük bir proje hazırlama çalışması yaptık. Bu tip çalışmaları devam ettireceğiz. Bizim çalışmalarımızın sosyal araştırmalar olması nedeniyle bu tür araştırmalarda çeşitli istatistik yöntemlerini kullanabilmek önemli. Bu çalışma, araştırmanın sonuçlarının nasıl değerlendirileceğine yönelik bir toplantı” dedi.
Proje yazımı konusunun çok kapsamlı bir iş olduğunu ifade eden, Doç. Dr. Beşoluk, Proje yazımı sadece bir proje konusu belirlemekten ibaret değil, projenin uygun bir şekilde yazılması gerekiyor. O yüzden proje yazımı kapsamlı bir iş. Üniversitelerden pek çok kişi proje yazıyor. Destekte bulunan kurumların bu projelerin hepsini desteklemesi mümkün değil. Bunlar arasından sıyrılmak öne çıkmak gerekiyor. Bu durum açısından bu tür etkinliklerin katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu. 30 Ocak Cuma günü düzenlenecek olan toplantının diğer oturumuna ise Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Çepni konuşmacı olarak katılacak. Toplantıda “Eğitim Projelerinde Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Yolu” konusu ele alınacak.