Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi’nde, Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ‘Proje Döngüsü Yönetimi’ konusunda eğitim düzenlendi.
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Toplantı Salonu’nda, 19-21 Ocak 2015 tarihleri arasında Adaptto-Teknoloji Transfer Ofisi Proje Destek Birimi tarafından üniversitede proje kültürünü ve sayısını arttırmak amacı ile düzenlenen eğitime, Eğitim Fakültesi’nde görev yapan 25 akademisyen katıldı. TÜBİTAK, AB projeleri, MARKA’ya uygun olan projeleri ve dış kaynaklı bütün projeler hakkında destek olmak amacı ile düzenlenen eğitim, Adaptto Hibe Projeleri Koordinatörü Dr. Aslı Pekparlak ve AB Projeleri Geliştirme ve Yönetim Uzmanı Özlem Eryılmaz tarafından gerçekleştirildi.
Üç gün boyunca devam eden eğitimde “Proje nasıl yazılır?” “Proje yazımında dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?” gibi konularda teorik ve uygulamalı proje yazma eğitimi verildi. Eğitim’de, Adaptto Proje Destek Birimi’nin hizmetleri olan dış kaynaklı projelerin takibi ve duyurusu, proje fikirlerinin uygunluğu, destek formlarının nasıl doldurulacağı, proje desteği konusunda mentörlük hizmeti, yazılmış formların okunup değerlendirilmesi ve ret almış projelerin yeniden revize edilmesi gibi konular ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıldı.
Bu eğitimlerin ilkinin Hendek Eğitim Fakültesi’nde düzenlendiğini ifade eden Dr. Aslı Pekparlak, “Teknoloji Transfer Ofisi olarak, hem birebir destekler veriyoruz hem de akademisyenlerimizi bir araya getirip eğitimler düzenlemeye başladık. Bizler burada projenin teknik taraflarını anlatıyoruz. Projenin amacında ne yazılması gerekir?, Özgü Değer nasıl açıklanmalıdır?, Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli?, Baştan sona projenin her aşaması ile ilgili ayrıntılı bilgiler verip aynı zamanda uygulamaları eğitimler de yaptırıyoruz” diye konuştu.
Teknoloji Transfer Ofisi ekibi olarak, üniversitede proje sayısını attırmayı hedeflediklerini belirten Pekparlak, “Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin hocamızın büyük desteği ile bu proje ekibi bu eğitimlere hız verip proje kültürünün yaygınlaşmasını sağlayarak, hem başvuru sayısını hem de kabul edilen proje sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Burada daha önce hiç proje yapmamış akademisyenlere proje kültürünü aşılayıp nasıl proje yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Daha önce proje yapmış, ret almış ya da takıldıkları noktada, projenin neden geri döndüğünü tartışarak, onların projelerine biraz daha katma değer sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Proje Eğitimini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Pekparlak, “Bu eğitimleri yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Hatta şu an Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ile görüşmelerimiz sürüyor. Orada da Sosyal Bilimlere özel bir eğitimin planlamalarını yapmaktayız” ifadelerini kullandı.