Şeker Hastalığından Ameliyatla Kurtuldu

Ağrı’dan Van’a gelerek Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi’ne başvuran 18 yıllık şeker hastası Gül Oğuzhan (37), başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde obezite ve diyabet üzerine yaptığı başarılı operasyonlarla her geçen gün adını duyuran YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi, batı illerinden gelen yoğun talep üzerine hasta kabulünü her geçen gün artırıyor.
Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi Başkanı Doç. Dr. Aziz Sümer, obezite ve obeziteye bağlı gelişen Tip 2 diyabet hastalığının modern çağın salgınlarından biri olduğunu belirterek, 2011 yılında yapılan çalışmada dünyada 360 milyon Tip 2 diyabet hastası olduğunu, 2030 yıllarında ise bu sayının 520 milyona ulaşmasının beklendiğine dikkat çekti. Tip 2 diyabet hastalığının yüzde 80’i obeziteye bağlı bireylerde, yüzde 20’sinin şişman olmayan bireylerde görüldüğünü ifade eden Sümer, “Obezite ve Tip 2 hastalığı olan hastalar bariatrik cerrahiden faydalanabiliyor ve bu tip hastalarda bariatrik cerrahi sonuçları çok düzgün. Bu hastamız da 18 yıldır Tip 2 diyabet hastası ve insülin kullanan bir hasta. 5 gün önce kapalı yöntemle laparaskopik yöntemle ameliyatını yaptık. Son iki gündür hastamız insülin kullanımını kesti ve şekerleri normale döndü. 18 yıllık şeker hastalığından son iki gündür kurtuldu” dedi.
Sümer, altı ay önce merkezi açtıklarını belirterek İstanbul, Ankara, İzmir ve Sakarya gibi Türkiye’nin birçok yerinden gelen hastaları kabul ettiklerini söyledi. Sümer, bunun yanında artık bölge illerinden de hastalar gelmeye başladığını belirterek "Hastalarımızın ve başarılı ameliyatlarımızın sayısı artıyor. Gün geçtikte talep artmaya başladı. Şu ana kadar merkezimizde 30’a yakın hasta laparoskopik yöntemle ameliyat olup şifa buldu" diye konuştu.
18 yıldır yaşadığı şeker rahatsızlığından kurtulabilmek için Ağrı’dan geldiğini anlatan iki çocuk annesi Gül Oğuzhan ise, internetten yaptığı araştırma ve yakınlarının destekleriyle Doç. Dr. Aziz Sümer’in başarılı operasyonlarını öğrendikten sonra karar aldığını söyledi. Hastalığından kurtulmak için Ankara, İstanbul ve Erzurum gibi illere gittiğini, ancak buralarda hep ilaçla tedavi edildiğini ifade eden Oğuzhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gittiğim her doktor farklı ilaçlar verdi. Sadece ilaç değişimi oluyordu. ‘Diyet uygula geçer’ diyorlardı. Ama artık kesin bir sonuç elde etmek istedim. Çünkü kullandığım ilaçlardan dolayı çok yoruldum. Ayrıca ilaçlar böbreklerime zarar veriyordu. Son dönemlerde vücudumda yara çıkmaya başlamıştı. Aziz Hoca’nın yaptığını duydum ve ameliyat için kendisine geldim. İnşallah bu hastalıktan artık kurtuldum. Ben bunu duyduğum zaman her şeyi göze aldım ve ameliyatı olacağım dedim. Zaten şeker hastası olduğun zaman ölü gibisin. Ben de hocama güvendim ve ameliyat oldum. Şu an çok mutluyum. İnşallah daha iyi sonuçlar elde edeceğiz"
Gül Oğuzhan’ın eşi Orhan Oğuzhan da, bu tür hastalıkla ilgili birçok araştırma yaptığını söyleyerek, “İnternetten araştırma yaptık. En son Aziz Hoca ile irtibata geçebildik. Bu konuda Aziz Hoca’dan çok memnunuz. Gerçekten Van gibi bir yerde böyle bir hoca olması bizim için büyük bir şans. Asla bu ameliyattan şüphemiz olmadı. Başarılı bir ameliyat oldu. Ben Aziz Hoca başta olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haberleri