Şeker Kadro Sınavına Yoğun İlgi

Kayseri Şeker Fabrikası’nın 2013 yılında üç vardiya çalışılmaya başlanması ve emekli olanlardan boşalan kadrolar yerine fabrika çalışanları arasında kadro sınavı yapıldı.
Kayseri Şeker Fabrikası şeker ambarında yapılan ve 478 personelin katıldığı sınav sonucunda 105 personelin kadro hakkı kazanacak olmasından dolayı Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Entegre Tesisleri çalışanları kadro sınavına büyük ilgi gösterdi. 2011 Yılında Kayseri Şeker’de yapılan Kadro sınavı sonrasında fabrika bünyesinde oluşturulan sınav komisyonu tarafından adeta KPSS ve LYS ayarında hazırlık ve düzenleme yapılarak 2014 yılında da ikincisi yapılan kadro sınavlarının ilerleyen yıllarda devamının yapılacağı bildirildi.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Şeker İş Sendikası ile birlikte üniversite sınavı düzeyinde sınav hazırlığı yapıldığını ve bu sınavda başarısız olanların üzüntüye kapılmasına gerek olmamaktadır. Bu yıl başarılı olamayanlar ileriki yıllarda yapılacak sınavlara hazırlanarak kadrolu olabilirler. Sınava katılan herkes bizim personelimiz, hepsini aynı anlayışla değerlendiriyoruz. Farkınız bilginiz, şirkete bağlılığınız ve şirkete katkınız olacak. Hiç kimseye ayırım yapılması söz konusu olmaz" dedi.
Akay ayrıca, "Sınava katılım şartlarında çalışan personelin aynı yerde çalışma mecburiyetini bir yıla düşürüldüğünü ve üç yıl çalışanlar için tahsil şartını kaldırdık. yazılı sınav sorularının gece basımının yapıldığını ve özel güvenlik ekipleri tarafından sınavdan yarım saat önce salona getirilerek sınav komisyonuna teslim edilmektedir. Sınav salonunun 24 saat öncesinden ve sınav anı dahil sürekli 14 kamera ile kayıtlarının yapılıyor. Sınavda hak eden kazanacak, kimsenin haksızlığa uğramasını istiyorum. Bu nedenle gereken hassasiyeti tüm yöneticilerimiz ve sınav sorumlularımız göstermişlerdir" diye konuştu.

Haberleri