AnadoluJet, tüm yolcularına aynı mesafede durabilmek, eşit ve katma değerli hizmetler sunabilmek için çalışanlarına yönelik İşaret Dili eğitimleri başlattı.
Sağlık ve dezavantajlı gruplar alanında iletişim ve pazarlama faaliyetleri yürüten International Medical Assistance (IMA) tarafından verilen eğitimlerde uçuş öncesi ve esnasında ihtiyaç duyulacak mesleki terim ve sözcükler üzerine odaklanılıyor.
Ulaşımın temelinde iletişimin yattığı anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren AnadoluJet, uyguladığı 360 derece müşteri memnuniyeti çalışmalarına devam ediyor. 7’den 70’e AnadoluJet ile seyahat eden herkesi memnun edecek ürün ve hizmetlere odaklanan marka, şimdi de müşteri memnuniyetini daha da üst seviyelere taşımak için çalışanlarına yönelik işitme engellilerin anadili olan İşaret Dili konusunda eğitim başlattı.
İşitme engelli yolcuların seyahatleri süresince kabin içi ve yer hizmetleri personelinin iletişim sorunu yaşamadan yolculuk edebilmelerini hedefleyen program kapsamında düzenlenen eğitimler; ilk etapta kabin personeline yönelik olarak ve 10’ar kişilik gruplar halinde veriliyor.
İşitme engellilerin iletişim ve dil ihtiyaçlarını karşılayan “gerçek” bir dil olan işaret dili konusunda verilen eğitimlerde; Dünya ve Türkiye’de işitme engelliler ve işaret dilinin geçmişi, İşitme engellilerin özellikleri, İşaret dilinin özellikleri, Harfler, Tanımlar, Kullanım, Uçuş öncesi ve esnasında ihtiyaç duyulacak mesleki terim ve sözcükleri gibi konular işleniyor.
2007 yılından beri sağlık ve dezavantajlı gruplar alanında iletişim ve pazarlama faaliyetleri yürüten International Medical Assistance (IMA) tarafından verilen eğitimler neticesinde başarılı olan AnadoluJet kabin çalışanları farkındalık eğitim katılım belgesi almaya hak kazanıyor. International Medical Assistance’ın verdiği eğitimler, 2015 yılı boyunca devam edecek.
AnadoluJet, işitme engelli yolcularına yönelik başlattığı bu uygulamanın yanı sıra görme ve bedensel engelli yolcularına yönelik de özel hizmetler yürütüyor.