Mersin’in Silifke ilçesinde belediye personeline yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi başladı. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, önce insan ve can güvenliği diyerek, kendi bünyesindeki ve taşeron firma aracılığı ile çalışanlarına iş güvenliği ile ilgili eğitim ve bilgilendirme verdiklerini açıkladı.
İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda protokol imzalayan Silifke Belediyesi, İş Yeri Hekimi Dr. Ali Koray Kenziman ve İş Güvenliği Uzmanı Hülya Civelek tarafından verilen eğitimlerle, il ve ilçe belediyelere örnek olacak bir projeye daha imza attı.
İş sağlığı ve güvenliği toplantısı ilk olarak Göksu Otel’in restoran bölümünde gerçekleştirildi. İş Yeri Hekimi Dr. Ali Koray Kenziman ile İş Güvenliği Uzmanı Hülya Civelek tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, çalışanlara iş ortamında olası kazaların önüne geçmek için alınması gereken önlemler ve ilk yardım hakkında bilgiler verildi.
İş Güvenliği Hülya Civelek ve İş Yeri Hekimi Dr. Koray Kenziman İş sağlığı ve güvenliği eğitiminin zorunlu olduğunu belirterek, "Eğitimler iş sağlığı ve güvenliği açısından çok önemli. İş kazasına maruz kalan işçinin hak talep edebilmesi için bir takım unsurlara sahip olması ve iş kazası geçiren işçi mutlaka sigortalı olması gerektiğini işçilerimize anlattık" diye konuştu.
Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği, iş sağlığı mevzuatı, iş sağlığı ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, teknik konular, yangın ve yangından korunma, ilk yardım, biyolojik ve psikososyal risk etmeleri konusunda geniş çaplı eğitim verildi. Personele verilen eğitimin çok faydalı olduğu ve bu tür eğitimlerin zaman zaman verileceği ifade edildi.
Verilen eğitimlere İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Eren ile personelleri de katıldı. Sağlık çalışanları ile belediye personeline, sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için uyması gereken kurallar ve olası durumlarda yasal hakları anlatıldı.
Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Ülkemizde her 6 dakikada bir iş kazası olmakta, her 6 saatte de bir işçimiz hayatını kaybetmektedir. Yapılan araştırmalarda; iş kazalarının yüzde 50’sinin kolaylıkla önlenebilecek kazalar olduğu, yüzde 48’inin ise sistemli bir çalışma ile önlenebileceği belirlenmiştir. Araştırmalar, iş kazalarının yüzde 98’inin önlenebileceği gerçeğini ortaya koymaktadır. Önlemek, ödemekten ucuzdur mantığı ile hareket ederek iş yerlerinde tehlike kaynaklarını ortaya çıkartıp bunlardan oluşabilecek riskleri kontrol altına alabilirsek olabilecek kazaları azaltmış ve tehlikeli ortamları ortadan kaldırmış oluruz. Silifke Belediyesi olarak önceliğimiz çalışan personelimizin sağlığı ve güvenliğidir. Bir tek personelimizin burnunun kanamasına müsaade etmeyiz. Dolayısıyla işçi sağlığı, iş güvenliği ve bu alanda verilen eğitimleri önemsiyoruz” diye konuştu.