Sinekle Mücadele İçin Bin Kişilik Ekip

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri yaklaşan larva dönemi öncesi hazırlıklarını tamamladı.
Toplam 19 ilçeye ilaçlama hizmeti verecek Büyükşehir Belediyesi, ekiplerini oluşturdu. Sinekle mücadele kapsamında Antalya merkezinde Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu ve Döşemealtı’nda ilçelerinde 585, Kemer’de 47, Kumluca’da 25, Finike’de 16, Demre’de 12, Kaş’ta 25, Korkuteli’de 7, Elmalı’da 7, Serik’te 48, Manavgat’ta 56, Alanya’da 99, Gazipaşa’da 22, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki’de 9 personel görev yapacak. Toplamda 988 personel ve 129 araç ile sivrisinekle mücadele edilecek.
Ekiplerin kış döneminde larva mücadelesi yaparak, uçkunla mücadele kapsamında üreme alanlarını ilaçlayacağı, karada durgun sularda sivrisineğe karşı mücadele verilirken, denizden de tekneyle falezlerdeki larvaya karşı ilaçlama yapılacağı belirtildi. Çevre Sağlığı ekiplerinin vektörel mücadelenin entegre bir program çerçevesinde biyolojik, kimyasal ve kültürel olarak yürüttüğü, Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı mücadelede halktan gelen şikayetlerin de değerlendirildiği ifade edildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, vektörel mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın katılımı sayesinde mümkün olduğunu belirterek, küçük bir su birikintisinde bile binlerce larva üreyeceğinin gözönüne alınınarak küçük kaplarda ve araba lastikleri içerisinde, bina bodrumlarında su birikintisi oluşmasının önlenmesi gerektiğine dikkat çektiler. Yetkililer ayrıca foseptik taşkınlarının önlenmesi, foseptik kapaklarının onarılması, kesinlikle açık bırakılmaması ve sulu tarım yapılan bölgelerde önlemler alınması ile ilgili olarak da vatandaşların duyarlı olmaları gerektiği kaydedildi.

Haberleri