Çakşır kökünün tamamen doğal bir ürün olduğunu söyleyen şifalı bitkiler satıcısı Kadir Özselamoğlu, “Çakşır kökünün önemli özelliği sperm sayısını arttırması” dedi
Çakşır kökünün çeşit çeşit olduğunu belirten Kadir Özselamoğlu “Çakşır kökü özellikle 2 çeşit, bunun çayı ve karışımları piyasada bulunur. Pekmezli karışımları tek olarak da çay olarak da içilebilir. Ama bizim tavsiyemiz ballı pekmezle karışım olarak kullanılmasıdır. Bayanlar ve erkekler de kullanabilir. Bunun dişisi olanını bayanlar, erkeği dediğimiz çakşır kökünü erkeğin kullanmasını uygun görüyoruz” dedi.
Çakşır kökünün vücut direncini arttırdığını söyleyen Özselamoğlu, “Piyasada bunun sahteleri aşırı şekilde var. Çakşır kökü diye satılıyor. Fakat zehirlenmelere yol açabilir. Çakşır kökünün en büyük özelliği sperm sayısını arttırmasıdır. Spermlerin uzun süre canlı kalabilmesi ve afrodize etkisi yapması. Tamamen tabi bir üründür. Yine aynı şekilde sindirim sistemini çalıştırır. Vücut direncini arttırır. Sabah ve akşam kullanılabilir. Genelde tavsiyemiz sadece akşamları balla pekmezle öğütülmüş olarak tüketilmesidir” diye konuştu.
Özselamoğlu ayrıca, “Piyasada bunların fiyatları köküne göre değişiyor. Yeni mahsulde fiyatlar biraz daha yüksek oluyor. En düşük 400-500 liradan başlıyor. Fiyatları bin liraya kadar yükselebilir. Aynı zamanda paketlenmiş olarak satılır. İnsanların alabileceği makul fiyatlara da paketlerde sayılıyor. Onlar da 5 ile 10 liraya gidiyor. Çakşır kökünü kullananların birçoğunun memnun olduğunu gördük. Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı'nca onaylı çakşır kökü eczanelerde de vardır. Kullanım şekli güzelce öğütüldükten sonra rendelenip un haline getirilir ve sanayi blendırlarında çekildiğinde balın içine pekmezin içerisine karıştırılarak tüketilmesi daha uygundur. Ama aynı zamanda çayı da yapılır. Yine küçük parçalar halinde kaynamış suyun içerisine konularak kaynatılıp akşamları tüketilebilir. Yine Tarım Bakanlığı'nın yeni mahsullerde günü tarihi geçmemiş mahsullerde izni vardır. Bu ürün hem ithaldir. Hem de ülkemizde yetişen bir üründür. Doğu Anadolu’da Güneydoğu Anadolu'da yetişen bir üründür. Bizim kendi ürünümüzü biz daha çok tavsiye ediyoruz açıkçası. İthal ürünlerin fiyatları bizim ürünlerin fiyatına nazaran biraz daha düşüktür” ifadelerini kullandı.