Spor Festivali Ve Açık Su Yüzme Yarışları

Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Üstünel, hafta sonu düzenlenecek olan Spor Festivali ve Açık Su Yüzme Yarışları hakkında bilgiler verdi. Üstünel, “Gençlerimizi ve ailelerini sporla tanıştırmak istiyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Üstünel, hafta sonu düzenlenecek olan Spor Festivali ve Açık Su Yüzme Yarışları hakkında bilgiler vermek için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Üstünel, Kayseri’nin son yıllarda spor şehri olma yönünde önemli adımlar attığını söyledi. Ali Üstünel, “Kayseri son yıllarda Büyükşehir Belediyemizin sporlaşma adına yaptığı tesisleşme adına yaptığı yatırımların sonucu ciddi anlamda bir spor şehri olma yönünde önemli adımlar attı. Geçtiğimiz hafta Talas’ta 5. Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası, geçtiğimiz yıl ev sahipliği yaptığımız u-20 Dünya Kupası, 2010 yılında yaptığımız Dünya Basketbol Şampiyonası gibi uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmanın yanı sıra ulusalda da finaller şehri olmak üzere misafirlik ettik. Profesyonel manada yaptığımız bu çalışmaların yanında ilimizde yapılan yatırımların sonucu birçok farklı spor branşında faaliyet gösterilmeye başlandı” dedi.
Düzenlenecek festival ve yarışlar hakkında da bilgiler veren Üstünel, “Böyle bir festival faaliyeti ile resmi bir format dışında tüm spor dinamiklerini bir araya getirelim ve bir güç birliği yapalım. Başta futbol olmak üzere birçok branşta artık sezon arifesi diye tabir ettiğimiz bir takvim. Amatör ve profesyonel olarak faaliyet gösteren tüm takımları davet edelim, yeni spor branşların tanıtılmasına aracılık edelim dedik. Ülkemizde özellikle son yıllarda gençlerimizin alkol gibi, uyuşturucu gibi, önemli tehditlere muhataplar. Özellikle Kayseri’de yaşayan gençleri ve aileleri bu riskten uzaklaştırabilmek, sporla tanışmalarına vesile olmak gibi misyonumuz olsun istedik. Bu uğurda çaba sarf ettiğimiz, kendimize çözüm ortağı olarak gördüğümüz kurumlarla bir arada olalım” dedi.
Ali Üstünel konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu etkinlik ile Kayseri’de yaşayan bütün vatandaşlarımızın Cumartesi ve Pazar günü Anadolu Harikalar Diyarı Su-Kaypark’a gelip spor ile eğlenceyi birleştirmeyi hedeflediğimiz organizasyonda onlara hazırladığımız çeşitli sürpriz hediyeler ve sportif aktiviteler ile keyifli iki gün geçirelim istedik. Davetimizde çok geniş bir katılımcı listemiz var. Şehirdeki tüm protokol mensuplarımızın burada olmasını arzu ediyoruz. Spor ana başlığında faaliyet gösteren bütün kurumların davetlimizdir. İçerisinde spor kelimesi barındıran bütün unsurlar, yarın burada olsunlar arzusundayız. 10:30’da gerçekleştireceğimiz açılış ve Pazar günü saat 17:00’a kadar devam edecek olan aktiviteler ile keyifli bir hafta sonunu hep birlikte geçiririz diye değerlendiriyorum. Etkinliğimizin hazırlıkları halen devam ediyor. Burada yaklaşık 35 tane farklı standımız olacak. Bu stantlarda hem spor tesislerimizi hem de farklı spor branşlarını tanıtma imkanı bulacağız. Aynı zamanda havacılık sporları gibi buz pateni ve bu hokeyi gibi henüz yeni tanışmış olduğumuzu spor branşlarının tanıtımı bu alanda gerçekleşecektir.”

Haberleri