Divan Başkanı İrfan Aktar'ın sunum konuşmasından sonra söz alan Başkan Duygun Yarsuvat amatör sporlardan kulübün her sene 60 milyon açık verdiğini söyledi ve şu konuşmayı yaptı:
"Bir tek kazanç kapısı var o da futbol. Futbol şirketi iyi kazanıyor ama halka açık şirket olduğu için kulübe para aktaramıyor.
Stat kulübe yapıldı ve stadın irtifa hakkı veya üst hakkı verilmemiş. Dolayısıyla stat her zaman elimizden alınabilir. Hukuki sözleşme yapılsa, gelirler kulübe aktarabilir. Şu an için ilk evvela stadın üst hakkını tapuda tebcil ettirmeye uğraşıyoruz. Girişimlerde bulunduk. Spor Gençlik Genel Müdürlüğü ile temastayız. Amatör denilen şubelerin giderleri 95 milyon TL. Hepsinin geliri 30 milyon. Temek ki 60 milyon açık var. Bu açığı nasıl kapıyoruz. Ancak sihirbaz gibi şapkadan çıkarabiliriz. Zor durumdayız ama bütün kulüpler zor durumda. Anadolu kulüpleri İstanbul kulüpleri diye bizi özellikle de Galatasaray'ı örnek gösterirler. Ancak kazın ayağı öyle değil. Elimdeki rakamlara şöyle bir baktığımızda amatör şubelerde de yabancı oyuncuların bulunduğunu görüyoruz. Profesyonel sporcular içinde 47 yerli 23 yabancı toplam 70 sporcumuz var. Ücret almayan sporcularla birlikte 1060 sporcumuz var. Hele basketbol hiç amatör değil. Bu rekabetten vaz mı geçeceğiz. Asla, yürütmeye çalışacağız ve yürüteceğiz. Vazgeçmek bizim kitabımızda değildir. Sutopu takımımızda 3 yabancı var. Eurolig'e girdik bu yüzden var. Diğerlerinde de rekabet halindeyiz. Basketbol futboldan sonra herkesin beğendiği almış bir spor dalı. Vazgeçemiyoruz büyük bir rekabet var. Besketbol takımımız Eurolig'de son 16'ya girdi. Yedi kişi ile geçen yılın şampiyonunu yendi. Bu şubeyi kapatacak mıyız. Asla. Okullar olmasa maarifi ne güzel idare ederim diyen maarif müdürü gibi olamayız.
Galatasaray'ın ilkelerinde, kuruluşunda böyle bir düşünce yok. Bu nedenle amatör sporlar Galatasaray'a maliyetleri çok yüksek ama bu bizim işimiz bunu yapacağız. Kendi kendime düşündüğümde, içimizde Galatasaraylılar var. Galatasaray ile gururlanıp, sevinenler var. Bazı arkadaşlar da sporcu bazında sponsor olsun. Mesela bir basketbolcuyu, voleybolcuyu bir kişi destekleyebilir. Onun bursu ile oynuyor deriz. Bunu bekliyorum. 1061 sporcunun duşu için suyun harcanması, malzeme verilmesi hepsi bir para ve yatırımdır. Bir formayı bir sene sonra giyemezsiniz. Eskiden sporcular formalarını evde yıkatıp giyerlerdi. Şimdi öyle değil. Bunu karşılamamız gerekiyor. Sizlerden Galatasaray'ı sevenlerden dayanışma bekliyoruz. Bunu bu dayanışma ile halledebiliriz."