Teknoloji Fakültesi 60 Gence Ücretsiz Kurs Verecek

Amasya Üniversitesi’nde yürütücülüğünü Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Yavuz’un, koordinatörlüğünü ise Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt’un yaptığı Avrupa Birliği destekli projelerden "Mesleki Eğitimde Yenilikçi Yöntemler ve Paydaşlar Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi" başlıklı projenin basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Projenin ilerleme durumu ve kurs duyurularının etkin bir şekilde hedef gruplara aktarılabilmesi amacıyla yapılan toplantıya Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Gökdere’nin yanı sıra, ilgili akademisyenler ve çok sayıda gazeteci katıldı.
12 ay sürecek projeyle ilgili teknik bilgiler veren Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, kurslara, meslek liseleri, meslek yüksekokulları, fakültelerin mühendislik bölümlerinde okumakta olanlar ile buralardan mezun işsizlerin başvurabileceğini açıkladı. Kurt, ’’Proje ile 60 işsiz gence genel beceri ve sertifikalı mesleki eğitimleri, staj ve işbaşı eğitimleri, rehberlik ve meslek danışmanlığı, 3 tane modernize edilmiş laboratuvar, çok sayıda görünürlük ve tanıtım faaliyetleriyle verimlilik sağlamayı amaçlıyoruz. Kurs başvuruları, www.iqvet148.com internet adresinden online olarak yapılmakta olup, 18 Ocak 2015 saat 24’te sona erecek. Adaylar daha sonra ilan edilecek bir tarihte Teknoloji Fakültesi proje ofisinde mülakatla seçilecek. Amasya’da mevcut olan engelli derneklerinin bedensel engelli üyeleri için mülakatsız kontenjanlar bulunmaktadır’’ dedi.
Proje kapsamında tüm üniversite öğrencileri ile diğer meslek okulları öğrencilerine açık olan Kariyer ve Meslek Danışmanlığı hizmetinin Teknoloji Fakültesi 4. katta bulunan kariyer ve meslek danışmanı odasında devam ettiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Kurt, bunlara ek olarak proje süresince TR83 Bölgesindeki 8 farklı merkezde mesleki eğitim temelli seminerler ile Amasya’da bir adet uluslararası katılımlı "Mesleki ve Teknik Eğitimde Yenilikçi Yöntemler ve İşbirliği Olanakları" temalı çalıştay düzenleneceğini belirtti.
Projenin diğer önemli bir faaliyetinin ise, üniversite-sanayi-STK işbirliğini güçlendirmeye yönelik protokoller geliştirme ve araştırmalar yapmak olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü Ünal Kurt, bu amaçla istihdam kapasitesi ve çeşidini belirlemeye yönelik TR83 bölgesinde bir araştırma yapılacağını ve sonuçların da yayınlanacağını dile getirdi.
Amasya’nın mesleki eğitimde okullaşma oranında en yüksek illerden biri olduğunu söyleyerek uygulamaya dökme ve sanayicinin beklediği mesleki eğitim almış insan profilini ortaya koyma noktasında sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Rektör Vekili Prof. Dr. Gökdere de, proje ile üniversite-sanayi işbirliğinin pekişeceğini, ayrıca projede yer alan girişimcilik kursları ile Amasya’da var olan girişimcilik potansiyelinin de ortaya çıkacağını belirtti.

Haberleri