Üç yıl önce Fas'ta bir çöle düşen meteor üzerinde yapılan incelemeler, Mars'ta yaşam olabileceği teorilerini yeniden canlandırdı. Lozan Federal Politeknik Okulu (EPFL) tarafından oluşturulan bir araştırma ekibi, meteor üzerindeki çatlaklarda yapılan incelemeler sonucu, kayanın eşsiz karbon izleri taşıdığını keşfetti. EPFL' in açıklamasına göre, kaya üzerindeki karbonun biyolojik kökenli olduğu tespit edildi.
"Tissint" adı verilen meteor, 18 Temmuz 2011 tarihinde Dünya'ya düşmüştü. Tissint'in Kızıl Gezegen'den gelen meteorlardan biri olduğuna inanılıyor. Mars'ta çok önceleri meydana gelen bir asteroit çarpması sonrası, gezegen yüzeyinden bazı parçaların uzaya saçıldığı ve bunların dönem dönem Dünya'ya düştüğü sanılıyor. Meteoritics and Planetary Sciences adlı dergide yayınlanan araştırmada, biyolojik kökenli karbon bileşimleri taşıyan sıvının, meteorun ana kayasına yani geldiği gezegende bulunan ana kayaya düşük ısı altında nüfuz ettiği kaydediliyor.
Eski NASA çalışanı Mars yüzeyinde 35 yıl önce insan gördüğünü iddia etti
ABD’nin MARS çalışmalarına ilişkin ilginç bir iddia ortaya atıldı. ABD’de ulusal yayın yapan radyo kanalı “Coast to Coast FM”i arayan ve adının “Jackie” olduğunu söyleyen bir kadın, 35 yıl önce NASA merkezinde çalışırken “Mars yüzeyinde insan gördüğünü” söyledi.
Jackie, “O gün Viking uzay aracından gelen verileri indiriyordum. Birden ekrandaki canlı yayında Mars yüzeyinde yürüyen iki astronot gördüm.
Viking’e doğru yürüyorlardı. Üzerlerinde daha önce görmediğim koruyuculu elbiseler vardı. Bu sahneye benimle birlikte 6 NASA çalışanı daha şahit oldu” dedi. NASA bu konu ile ilgili açıklama yapmadı.