Eşcinsellik geni bulundu!

Eşcinselliğin genetik olduğunu bir kez daha gündeme taşıyan bilimadamları bu konu hakkında araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Eşcinselliğin genetik olduğunu bir kez daha gündeme taşırken, bu durum LGBTİ’ler için ‘genetik mühendisliği‘ kaygısını da beraberinde getiriyor.

Erkeklerde cinsel yönelim X kromozomuyla, Kromozom 8’deki belli bölgelerle doğrudan ilişkili. Aralarında çift yumurta ikizlerinin de bulunduğu araştırmada 818 erkeğin DNA’sında bu iki kromozomun ortak olduğu ancak bu sonucun ‘İki gey geni bulundu’ diye sunulamayacağı vurgulandı.

İki kromozom

Araştırmanın başındaki isim Alan R. Sanders, bu iki kromozomda eşleşme kaydedilen bölgelerdeki genlerin daha ayrıntılı biçimde araştırılacağını ve ancak bundan sonra kesin bir sonuca varılabileceğini söyledi.

Bu araştırma sonucunun anlamı ne?

Bu araştırmaya göre ‘cinsel tercih‘ ifadesinin doğru olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. İnsannların eşcinsel olmayı tercih etmediği ve cinsel yönelimin doğuştan geldiği argümanı ağırlık kazandı.

Her ne kadar bu durum homofobik yaklaşımlara karşı savunulabilenecek bir tez gibi görünse de, geçmişte olduğu gibi genetik mühendisliği ve bu kromozomların ‘düzeltilmesi‘ şeklindeki görüşlere de fırsat tanıyor.

Renki gözlüleri tedavi ediyor muyuz?

Toplumda renkli gözlü olmak genetik bir rahatsızlık olarak kabul edilip tedavi edilmesi gerektiğine inanılmasa da eşcinselliğe gelince iş değişiyor. Öyle ki benzer bir çalışma 1993 yılında Dr. Dean Hamer tarafından yapılmış ve 40 gey ikiz üzerinde yapılan araştırmada benzer sonuçlar elde edilmişti.

Bilim insanları her ne kadar bu araştırmaların eşcinseller üzerinde toplumsal baskıyı azaltma açısından yararlı olacağını düşünse de olaylar tam tersi şeklinde gelişmiş ve eşcinselliğin ‘kurtulunabilir‘ ya da ‘tedavi edilebilir‘ bir ‘bozukluk‘ olduğuna dair yorumlar yapılmıştı.

Eşcinsel bebeklere kürtaj

Heteroseksizm ile genetik savının tehlikeli dansı Türkiye basınına “Sadece yoksullar eşcinsel doğacak” başlıklarıyla taşınmış ve haberlerde şöyle ifadelere yer verilmişti: “Eşcinsellik geninin bulunmasıyla birlikte, parası olan aileler, ana rahminde eşcinsel olduğu belirlenen bebeği kürtajla aldırabilecekler! (…) Bu işlemler büyük maddi güç gerektirdiği için “eşcinsellik” birçok hastalık gibi yoksul kesime özgü bir özür haline gelecek.” 

Teknoloji Haberleri