İslami Facebook'ta dikkat çeken yasaklar

"İslami facebook" projesi olarak gündeme gelen salamworld.com'un başkanı Abdülvahid Niyazov, 2,5 yılı aşkın çalışmanın ardından oluşturdukları portalın 2 hafta içinde uluslararası teste açılacağını bildirdi.

Salamworld'ün Ortaköy'deki merkez ofisinde soruları yanıtlayan Niyazov, "İslam dünyasına facebook çapında bir sosyal paylaşım sitesi kazandırmak" için yaklaşık 2,5 yıl önce başlattıkları çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Niyazov, "2 hafta içinde dünya çapında 100 bin kişinin davet usulüyle katılacağı 2 ay süreli test sürecine başlayacağız. Bunun ardından da sisteme son şeklini vererek yayına alacağız" dedi.

Platformun, Müslüman internet kullanıcısının ihtiyaç duyacağı hemen her şeyi bulacağı sanal bir ortam olmasını hedeflediklerini belirten Niyazov, proje kapsamında e-ticaret, oyun, wikipedia benzeri bir ansiklopedi başta olmak üzere pek çok hizmetin yer alacağını kaydetti.

Salamworld olarak "modern bir İslami yaşam tarzı platformu" olmayı hedeflediklerini anlatan Niyazov, "Salamworld İslam dünyasında trendleri belirleyecek. Cinsel, siyasi, her türlü aşırılığa karşı güvenli bir bölge olacak" diye konuştu.

Niyazov, Salamworld'ün, muadili platformlardan farklı ciddi bir moderasyon ve içerik süzgeci kullanacağını anlatan Niyazov, platformu ailelerin, çocukların güvenle kullanabileceğini anlattı.

"Temel ilkemiz; birleştirici olmak. Salamworld mezhep, etnisite, ideoloji gibi ayrılıkları körüklemeyecek" ifadelerini kullanan Niyazov, Salamworld projesini İslam dünyasına büyük bir bilişim altyapısı kazandırma çalışması olarak da gördüklerini vurguladı.

Abdülvahid Niyazov, "İslam dünyası, bilişim sektörüne yeterince katkıda bulunmuyor. Müslüman ülkelerin bilişim teknolojisine katkısı yüzde 4,5. Küçücük bir ülke olan Singapur bile yüzde 3 katkı yapıyor. Dünya nüfusunun beşte birini oluşturan Müslüman ülkeler de bilişim teknolojisine nüfuslarıyla orantılı bir katkı yapabilmeli" değerlendirmesinde bulundu. 

Teknoloji Haberleri