Türk Kızılay’ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Çınar, mesajında, Bilecik’te faaliyetlerini hızlandırdıklarını ve Bilecik’in en büyük sorunu olan kan merkezinin çok yakın zamanda hizmete açılacağı belirtti. Kızılayın, deprem, sel, yangın, salgın hastalık gibi doğal afet ve felaketlerde insanlara yardım eden ve ticari kaygısı olmayan bir yardım kuruluşu olduğunu ifade eden Selima Çınar, "Kızılay yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmaz. Yardıma muhtaç tüm insanlara, elinden geldiğince ve imkanlar çerçevesinde yardıma koşar. Yardım insancıl bir duygudur ve insanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, ülkemiz ve tüm dünya için mutluluk verici bir durumdur. Barış içinde bir arada yaşamayı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir. Kızılay Haftası boyunca, Kızılay Derneğinin kuruluş amacı ve çalışmaları konusunda okullarda konuşmalar yapılır, bilgiler verilir, panolar hazırlanır, şiirler okunur. Bilecik’in en büyük sorunu olan kan merkezinin çok yakın zamanda hizmete açılacağız. Gerekli tüm her şey tamam sadece yer sorunumuz kaldı” diye belirtti.
“KIZILAY HİÇ BİR AYRIM GÖSTERMEKSİZİN YARDIM ELİNİ UZATIR”
Kızılay’ın, hiç bir ayrım gözetmeksizin doğal yıkımlara uğrayanlara, savaş yaralılarına, düşkünlere, salgın hastalıklara yakalananlara, din, dil, ulus ayrımı yapmadan yardım elini uzattığı belirten Çınar, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Kızılay gerektiğinde aynı amaçlı Kızılhaç, Kızılaslan, Güneş gibi yardım kuruluşları ile işbirliği yapar. Kızılay gençlik kampları, aşevleri, hastaneler, dispanserler, kan merkezleri gibi sağlık ve yardım kuruluşlarını çalıştırır. Türkiye Kızılay Derneği’nin beyaz zemin üstünde kırmızı aydan oluşan bir bayrağı vardır. Kızılay bayrağındaki beyaz renk yaralı askerlerin gömleklerini, kırmızı ay ise kan izlerini simgelemektedir. Kızılay’ın Görevleri ve çalışmaları, doğa olaylarında zarar görenlere çadır, battaniye, giysi ve yiyecek yardımları yapar. Bunun için önceden bu maddeleri depo eder. Yoksul, kimsesiz ve düşkünler için aşevleri açar. Sağlık merkezleri kurar. Kurduğu kan bankası ile halkın yaptığı kan bağışlarını kabul eder, gereksinme duyanlara bu kanları verir. Hemşire yetiştirmek için okullar açar, savaşta geçici sağlık merkezleri kurar, gezici hastaneler kurar.”