Türkiye Ekran Karşısında Günde 375 Dakika Vakit Geçiriyor

Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, Türkiye’de bir kişinin gün içerisinde ortalama 375 dakikasını ekran karşısında geçirdiğini ve bu ekranın da çoğunlukla mobil ekranlar olduğunu söyledi.
Turkcell Superonline, "Geleceğin TV Platformu" adını verdiği yeni sistemi olan Turkcell TV Plus’ı Antalya’da bir otelde düzenlediği toplantıda tanıttı. Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata’nın tanıtımını yaptığı yeni hizmetle son kullanıcının istediği yerden istediği televizyon kanalı ya da programı izlemesinin kolaylığı aktarıldı. Fiber alt yapı ile sağlanan hizmetle yeni bir alan oluşturduklarını belirten Özata, "Günde 375 dakika sadece bir ekrana bakarak vakit geçiriyoruz. Bu ekran televizyon, tablet, cep telefonu ya da bilgisayar olabiliyor. O nedenle televizyon alışkanlıklarımız da değişiyor. Cep telefonu ve mobil ekranlara daha fazla vakit ayırıp izliyoruz" dedi. Özata, gün içerisinde dakika bazında en çok ekranlarla vakit geçiren ülkenin Çin olduğunu belirtirken, gün içerisinde yaklaşık 500 dakikasını ekrana bakarak geçiren Çin’in ilk sırada olduğu istatistikte, Türkiye 375 dakika ile 6’ncı sırada yer aldığını bildirdi.
Turkcell’in Superonline alanında 2 buçuk milyardan fazla yatırım yaptıklarını belirten Ceyhun Özata, Türkiye’de 75 ilde fiber yapı şebekelerinin olduğunu söyledi. 2 milyon haneye fiber alt yapı hizmeti sağladıklarını da vurgulayan Özata, "2008 yılında fiber optik yatırımlara başladık. 2 buçuk milyardan fazla hali hazırda yatırım yapmış durumdayız. Türkiye’de 75 ile ulaşan bir fiber şebekemiz var. 75 ilin içerisinde 14 özel ilimiz var. Bu illerde kılcallarda ana ve ara caddeler evler sokaklar dahil olmak üzere yatırımlarımız her yere ulaştı. En son geldiğimiz noktada finansal açıklamalarda yüzde 55 bireysel işimizde, yüzde 33 seviyesinde de kurumsal işlerimizde genel duruma bakıldığında da yüzde 38 oranında bir büyüme sağladık. Toplam 2 milyon haneye fiber yapıyı ulaştırdık" dedi.
"ANTALYA’YA 100 MİLYONDAN FAZLA YATIRIM"
75 il içerisinde özellikle 14 ilin her sokak, cadde ve noktasına ulaştıklarını, bu 14 il içerisinde Antalya’nın da olduğunu belirten Özata, Antalya’ya yapılan hizmetlerden de bahsetti. Antalya’da 130 bin ev ve iş yerine ulaştıklarının altını çizen Özata, "Antalya ili içerisinde 1000 kilometreye yakın bir fiber şebekemiz var. Bu şebeke aracılığıyla 130 bin ev ve iş yerine ulaşmış durumdayız. 100 milyon TL’den fazla yatırım sağladık. Yerel yönetimlerle olan iş birliği ve ortak müşterekler sonucu gelişen durumlardır. Yatırımlarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.
FİBEROPTİK HAT, BAKIR TELE KARŞI
Kentsel dönüşümle birlikte özellikle yeni yapılan inşaatlar da eski bakır tel teknolojisinin kullanılmasından yakınan Özata, bakır telin kullanılmasının kendileri için bir dezavantaj olduğunu söyledi. Özata, "Fiber optik çok yeni bir teknoloji. Fiber alt yapı eskiden bildiğiniz bakır telefon hatlarının çok ötesinde bir teknoloji. O yüzden bütün kablolamayı yeniden yapmanız lazım. Maalesef bugüne kadar olan inşaatlarda doğal olarak yok. Bundan sonraki kentsel dönüşümle yapılacak binalara bu alt yapıya hazır hale getirilmesi için son kullanıcı anlamında faydalı olduğunu görüyoruz" dedi.

Haberleri