İşitme sektörününün tek yerli perakende firması Si-Ser İşitme Merkezi 2015’te Ortadoğu’da ve Balkanlar’dan sonra Orta Asya ülkelerinde de şubeler açacağını duyurdu.
İşitme sektörününün tek yerli perakende firması Si-Ser İşitme Merkezi 2015’te Ortadoğu’da ve Balkanlar’dan sonra Orta Asya ülkelerinde de şubeler açacağını duyurdu. Si-Ser, bu yıl 20 yeni şube açmayı planladığını açıkladı. 2015 yılı hedeflerini anlatan Si-Ser İşitme Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Ağaç, "2015 yılında 4 Balkan (Bosna Hersek, Arnavutluk, Bulgaristan ve Makedonya) ülkesinde yeni şubeler açacağız. Bu bölge sektörümüz açısından önemli. Türkiye’de hizmet kalitesi anlayışı yükselirken geçmişte tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu bölgelerde bu durum pek içaçıcı değil, dolayısı ile çevremizdeki ülkelere de aynı sistemi götürüp oradaki insanlara da yardımcı olmayı görev bildik ve yatırımlarımızı yaptık. Ancak Orta Asya ülkerinden de talep geliyor. Bu bölgede de mağazalaşma çalışmasına hız vereceğiz" dedi.
Yaklaşık 20 yıldır sektörde olduklarını ve uluslararası bir marka olma yolunda hızla ilerlediklerini açıklayan Mahfuz Ağaç, "5 yıl sonra mağaza sayısı bazında da dünyanın dev firmaları arasında olmayı hedefliyoruz. Bu arada firma olarak sosyal sorumluluk projelerini de önemsiyoruz. Türkiye, Ortadoğu, Balkan ülkeleri, Afrika, Asya ve Orta Asya’da sürekli araştırmalar yapıyor. İşitme sorunu olduğu halde ekonomik sebeplerden dolayı işitme cihazına ulaşamayan kişilere özellikle çocuklara tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Mahfuz Ağaç, firmanın yurtiçindeki çalışmalarına da değinerek, "Si-Ser İşitme Merkezleri, şimdiye kadar işitme problemini bizimle paylaşan yüzbinlerce kişinin sorununa yardımcı olduk. Türkiye’nin her bölgesinde işitme problemi yaşayan ve çevresinden izole olan vatandaşlarımız var. Sadece büyük şehirlerde mağaza açmak yeterli değil, ülkenin her köşesine giderek, herkese eşit mesafede kalarak, Türkiye’nin işitme merkezi olmayı amaçlıyoruz. Batı Avrupa ve Amerika’da Pazar oldukça büyük. Dünya’da işitme cihazı pazarının ancak yaklaşık yüzde 20’si dolu, pazarda yüzde 80 gibi büyük bir boşluk var. Bu boşluk bizi gelecek için umutlandırıyor. Dünya’da yılda ortalama 11 milyon adet işitme cihazı satılıyor, bunun 3 milyon adedi sadece Amerika’da alıcı buluyor. Ülkemizde de işitme sektöründe son 3 yıldır kıpırdanma var. Birkaç yıl sonra ise ülkemizde pazarın çok ve hızlı büyüyeceğine inanıyorum. Nitekim Türkiye’de işitme problemi yaşayanların sayısı 3 milyon civarında. Bu sayıya paralel, uzmanlar yılda ortalama 500 bin adet işitme cihazı satılması gerektiğini vurguluyor. Ancak ülkemizde yılda 150 bin adet işitme cihazı satılıyor. Bu da pazarın gelişmeye ne kadar açık olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.
DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARIYOR
Dünya Sağlık Örgütü’nün dünyada işitme kaybının artığına dikkat çektiğine de vurgu yapan Mahfuz Ağaç, "Örgütün raporuna göre, 2016 yılında dünya nüfusunun yüzde 16’sında işitme problemi olacağı öngörülüyor. Bunun birçok sebebi bulunuyor (Yaşlılık, genetik miras, gürültü, aşırı dozda alınan bazı ilaç ve antibiyotikler, yüksek tansiyon ve menenjit gibi bazı hastalıklar ile kafa çarpmalarına bağlı travmalar). Ancak teknolojik gelişmelerin yarattığı sorunları en başta sayabiliriz" dedi.