Üçüncü Kattan Düştü, Burnu Bile Kanamadı

Antalya’da üçüncü kattan asfalt yola düşen 3 yaşındaki çocuğun burnu bile kanamadı.
Edinilen bilgiye göre, Muratpaşa ilçesinde yaşayan 3 yaşındaki Murat Erdoğan, ailesiyle birlikte Korkuteli ilçesinde bulunan anneannesinin yanına gitti. Üçüncü katta bulunan evdeki koltuk takımının üzerinde oynayan küçük çocuk, dengesini kaybederek, sineklik takılı açık pencereden asfalt yola düştü. Ağlama sesi üzerine yola koşan aile, Murat’ı yerde buldu. İlçedeki özel bir hastaneye kaldırılan küçük çocuk, daha sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tetkiklerde akciğer zarında küçük bir delik ve karaciğerin de hafif zedelenme tespit edilen 3 yaşındaki Murat, tedavi altına alındı. İki gün gözlem altında tutulan çocuk, daha sonra taburcu edildi.
Oğlunun yol kenarında biriken mucurun üzerine düştüğünü ve bu sayede kurtulduğunu belirten baba Şaban Erdoğan, "Oğlum kanepenin üzerinde yürüyordu. Bir anda dengesini kaybedip açık pencereden düştü. Koşup baktığımızda yerde yatıyordu. Büyük bir korku yaşadık. Hemen hastaneye koştuk. Yaklaşık 10 metreden düşüp kurtulmasına doktorlar bile şaşırdı. Ben bu tür olayları çok duyduğum için evimde bütün balkon kapılarına ve pencerelere korkuluk yaptırmıştım ama ziyaret için gittiğimiz kayınpederimin evinde böyle talihsiz bir kaza yaşadık" dedi.
EN FAZLA ÇOCUK ÖLÜMÜ NEDENİ
Akdeniz Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Karaman ise, aileleri yüksekten düşmeler konusunda uyardı. Yapılan araştırmalara göre 12 metreden düşen çocukların yüzde 50’sinin, 18 metreden düşen çocukların ise tamamının yaşamını yitirdiğini belirten Prof.Dr. Karaman, "1-18 yaş grubu ölüm nedenleri arasında travmalar ilk sırada geliyor. En fazla karşılaştığımız ise düşme ya da çarpmaya bağlı künt travmalar. Yüzde 80-90’ı bu tür travmalar oluşturuyor. Çocuklarda düşmenin etkisini azaltacak yağ ve kas dokusu az olduğu için iç organ hasarı daha fazla oluyor" diye konuştu.
"ÇOCUĞU YALNIZ BIRAKMAYIN"
En fazla, balkondan ve pencereden düşme vakaları ile karşılaştıklarını kaydeden Prof. Dr. Karaman, "Evlerde gerekli tedbirleri mutlaka almak gerekiyor. 5 aydan büyük bebekler kendileri dönebilir, bu nedenle yatakta tek başına bırakılmamalı. Çocuk emeklemeye ve yürümeye başladığı zaman sert köşeli eşyalara tedbir alınmalı. Balkon demirleri çocuğun tırmanamayacağı kadar yüksek ve korkuluklar arasından geçemeyecek kadar dar olmalı. Evlerde koltuk ve sandalyeler pencereye uzak konulmalı. Asıl önemlisi çocuk yalnız bırakılmamalı" şeklinde konuştu.

Haberleri