Uluslararası Yörük Festivali İçin Çalişmalar Sürüyor

Bir taraftan Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, haftasonunda Antalya-Muğla il sınırındaki Korkuteli’ne bağlı Küçüklü Köyü Barbunya Şenlikleri’nin ardından, Antalya-Konya sınırında bulunan 1650 metre yüksekliğindeki Alanya Gökbel Yaylası Şenlikleri ve Yağlı Güreşleri’ne katıldı.
Antalya’ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Gökbel’de vatandaşları selamlayan Türel, halkla birlikte yağlı güreş coşkusunu yaşadı. Bu tür gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının önemini vurgulayan Türel, “Gelenek göreneklerimizi, Yörük kültürümüzü gelecek nesillerle en iyi şekilde taşımak zorundayız. Bu etkinlikler milli birlik ve beraberliğimizin en güzel ürünü ve göstergesidir” dedi.
Yörük kültürünü artık sadece Antalya’da değil uluslararası platformda diğer ülkelerde de, bir Yörük festivali yaparak yaşatmak istediklerini ifade eden Türel, “Çalışmalara başladık, önümüzdeki yıl bunun ilk adımlarını atmış olacağız. Çünkü bu kültürümüz bizim tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan anlayışımızın da en güzel göstergesidir” şeklinde konuştu.

Haberleri