Usta Antrenörler Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Usta antrenörler, Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya geldi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kariyer Günleri Etkinliği kapsamında VakıfBank Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı ve Almanya A Milli Kadın Voleybol Takımı Baş Antrenörü Giovanni Guidetti ile Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Yardımcı Antrenörü, VakıfBank Yardımcı Antrenörü ve Türkiye B Milli Kadın Voleybol Takımı Baş Antrenörü Ferhat Akbaş’ı konuk etti.
Yoğun müsabaka takvimine rağmen etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Giovanni Guidetti ve Ferhat Akbaş, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerine yol gösterecek öneri ve tavsiyelerde bulundular.
Özellikle öğrencilerin, iyi ve kaliteli bir antrenör olabilmeleri için hangi özellikleri taşımaları gerektiği, iyi bir takım organizasyonun nasıl oluşacağı, sporcularla nasıl iletişim kurmaları gerektiği konularında bilgiler aktaran Guidetti, şunları söyledi:
“İyi bir antrenör olabilmek için çok emek harcadım. Sürekli üst düzey antrenörlerin antrenmanlarını takip ederek, kendimi geliştirmeye çalıştım. En kötü konaklama yerlerinde kaldım ama hedefimde her zaman kendimi geliştirmek ve iyi bir antrenör olmak vardı.”
Kariyerine sporu bırakıp, antrenör olarak devam etme kararı aldığını belirten Ferhat Akbaş ise, “İyi bir antrenör olabilmek için, uygulamanın içerisinde olmak en büyük etken. Tek başına ne teori ne de uygulama yeterli değildir. İyi bir teorik bilginin, uygulama ile desteklenmesi gerekir. Her antrenör adayı, maçları izlemeli, üst düzey takımlardaki antrenörlerin antrenmanlarına katılıp, antrenman sistemlerini takip etmeli” dedi.
Etkinlik, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hasan Şahan’ın konuklara plaket takdimi ile sona erdi.

Haberleri