Uysal Halk Günü Toplantılarına Devam Ediyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Biz Size Geliyoruz” sloganlı Halk Günü Toplantıları’nın 13’üncüsünü Yüksekalan Mahallesi’nde yaptı.
Yüksekalan’da bulunan meydanda düzenlenen toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Uysal, vatandaşlara belediye hizmetlerini anlattı. Başkan Uysal, “Göreve gelir gelmez ilk üç ay hayırlı olsun ziyaretleriyle geçirdik. Üç ayda dahi sabah erken saatte başlayarak gecenin geç saatlerine kadar çalıştık. İlk etapta Kırcami imar planına el attık. 2017 yılı sonuna kadar Muratpaşa’nın tamamına doğalgaz döşenmesi konusunda firmamızla anlaşma sağladık. Fen İşleri Müdürlüğü ile bütün yolların asfalt ve kaldırımlarını elden geçiriyoruz. Yolların tamamına sıcak asfalt dökülmesini sağlamak istiyoruz. Kaldırımlarda Avrupa standartlarına dönüştürme ve engelli yürüyüş şeridi yapıyoruz” şeklinde konuştu.
MÜDÜRLÜKLERİN ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Diğer müdürlüklerin çalışmalarını da vatandaşlara anlatan Başkan Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü:
”22 bölgede park çalışmamız devam ediyor. Bitince bir 20 bölgede daha çalışma yapacağız. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz’ün çöp konteynerlerini yer altına alma çalışmaları devam ediyor. Çöpün daha iyi nakil edilmesi için çöp depolama alanı kuruyoruz. Tek noktada toplanıp nakil yapılacak. Yaşlı Evi’ni en güzel noktada hizmete açtık. Sürekli yaşlılarımıza yönelik etkinlikler düzenliyoruz. 17 noktada kadınlarımıza yönelik kurs merkezimizi faaliyete geçirdik.”
ÇOCUKLAR İÇİN KREŞ
Asgari ücretle çalışan anneler için Dutlubahçe Mahallesi’nde kreş açtıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Uysal, “İmkanı olmayan ailelerde ücretsiz faydalanacaklar. Kreş sayımızı 10’a çıkaracağız. Engellilerimiz ve yaşlılarımız için Sosyal Yardım Merkezi’mizden ekip gidecek ve yardımına koşacak. Cenaze hizmetlerimizi faaliyete geçirdik. Vefat anından, cenaze defnedilene kadar hizmet veriyoruz. Her inanca hizmet veren cenaze hizmetlerimiz var” ifadelerini kullandı.
ÇAMAŞIRHANELER AÇILACAK
Sanat ve spor faaliyetlerini desteklediklerini ifade eden Başkan Uysal, “Muratpaşa’da herkesin spor yapmasını istiyoruz. Muratpaşamız’da 22 noktada sabah spor faaliyetlerimiz devam ediyor. Meltem mahallemize ilk çamaşırhanemizi açıyoruz. Çamaşırhanelerimizi diğer mahallerimizde de açacağız. Üniversite öğrencilerimize yönelik iki tane yurt açıyoruz. Kariyer ofisimiz vasıtasıyla işsiz olan vatandaşlarımıza iş imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımız Belediye Başkanına ulaşsın diye Halk günümüzü organize ediyoruz” diye konuştu.

Haberleri